Afval verwerken tot waterstof, het kan
PowerHouse Energy Group heeft mogelijk een oplossing
Het is technisch mogelijk om afval te verwerken tot waterstof, zonder grote hoeveelheden CO2 de lucht in te blazen. PowerHouse Energy Group uit het Verenigd Koninkrijk ziet kansen.
Synthetisch gas
Wat is het plan: PowerHouse wil graag tweehonderd zogenaamde ‘waste-to-hydrogen (H2) plants’ realiseren in Engeland. Dit zijn reactoren, genaamd G3-UHt, waarin onder ultrahoge temperaturen plastics en rubber zijn om te zetten in synthetisch gas (Syngas). Dat gas kan naar het gasnet. Uit dit gas kan ook waterstof gemaakt worden voor een prijs die vergelijkbaar is met die van diesel.
Waterstof maken
Uit het afval is volgens PowerHouse 90% van de energie te halen, veel meer dan in een verbrandingsoven haalbaar is. Ook positief: de emissie blijft uiterst beperkt. Indien er van het gas waterstof wordt gemaakt, komt er wel CO2 vrij. Toch is dat nog maar een zestiende van de kooldioxide die bij het maken van waterstof uit aardgas vrijkomt.
500 reactoren realiseren
Een ‘waste-to-hydrogen (H2) plant’ kan 25 ton plastic afval of oude banden verwerken en is lekker compact. PowerHouse wil de komende jaren al beginnen met het plaatsen van de reactoren. In tien jaar tijd er in Engeland 500 zijn gerealiseerd. Weten hoe de installatie werkt? Bekijk dan onderstaande video.
Nog geen reacties