achtergrondafbeelding

Autozoeker

Land Rover

Bekijk alle Land Rover modellen Bekijk al het Land Rover nieuws

Land Rover geschiedenis


In 1947 tekende Maurice Wilks, hoofd design bij Rover, zijn idee van een multifunctioneel voertuig. Hij was geïnspireerd door de Amerikaanse Jeep, maar zijn voertuig was vooral bedoeld voor agrarisch gebruik. Het prototype was (ook) gebaseerd op het chassis van een Jeep. Rover nam het voertuig, dat Land Rover was gedoopt, in productie. Hij werd in 1948 op de AutoRAI in Amsterdam gepresenteerd.

In 1978 werd Land Rover een echt merk, een strategische beslissing, omdat het British Leyland-concern waartoe Rover behoorde steeds dieper in de problemen zakte. Uiteindelijk kwam Land Rover in 2000 via British Aerospace en BMW terecht in de Premier Automotive Group van Ford, dat Land Rover samen met Jaguar in 2008 aan Tata verkocht.

De oorspronkelijke Land Rover, die tegenwoordig wordt aangeduid met Series, was enorm succesvol en bleef de laatste jaren in doorontwikkelde vorm onder de naam Defender in productie tot in 2016. De Range Rover, die in 1970 werd geïntroduceerd, was ook een groot succes en was eigenlijk de eerste SUV zoals we die nu kennen.

Wil je een Land-Rover Occasion aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van ViaBovag!