achtergrondafbeelding

Autozoeker

Audi

Bekijk alle Audi modellen Bekijk al het Audi nieuws

Audi geschiedenis


Audi is onderdeel van Volkswagen AG. Eind 1964 nam Volkswagen Auto-Union over van Mercedes-Benz. Auto-Union omvatte sinds de crisis van de jaren dertig de automerken DKW, Wanderer, Horch en Audi, maar Volkswagen gebruikte alleen de naam Audi. In 1969 nam Volkswagen ook NSU over en stopte Audi en NSU in een aparte divisie. De slogan Vorsprung durch Technik die Audi al heel lang gebruikt, is afkomstig van NSU.

Audi oprichter en logo


Audi is overigens de Latijnse vertaling van Horch, de achternaam die de oprichter van het gelijknamige automerk bedacht toen hij weg moest bij zijn eigen merk en opnieuw begon. Beide namen kun je vertalen als 'luister'. Audi's logo met de vier ringen is eigenlijk het logo van Auto-Union en staat dus voor de vier merken daarvan.

De eerste naoorlogse Audi was de F103/60. Met de nieuwe modellen die Audi begin jaren zeventig op de weg bracht, hield het merk ook Volkswagen op de been. Want de Audi 50 kwam er ook als Volkswagen Polo en de Audi 80 bood Volkswagen aan als Passat. Audi werd het premiummerk van Volkswagen en met de quattro-vierwielaandrijving overheerste Audi in de jaren tachtig de rallywereld.

Wil je een Audi Occasion aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van ViaBovag!