achtergrondafbeelding

Autozoeker

Audi

Bekijk alle Audi modellen Bekijk al het Audi nieuws

Audi geschiedenis
De meest concrete start van het huidige merk Audi vond plaats in 1932, wanneer de merken Audiwerke, Horch, DKW en Wanderer worden samengevoegd tot Auto Union. Via een turbulente geschiedenis komen enkele van de Auto Union-merken te vervallen, waaronder Audi. In de vroege jaren ’60 wordt Auto Union overgenomen door de Vokswagen Group. Dat herintroduceert Audi in 1965, het Audi zoals we dat nu kennen. De andere Auto Union-merken kwamen bij de overname of kort daarna te vervallen.

Audi oorsprong naam en logo
Audi is de Latijnse vertaling van Horch, de achternaam die de oprichter van het gelijknamige automerk bedacht toen hij weg moest bij zijn eigen merk en opnieuw begon. Beide namen kun je vertalen als 'luister'. Audi's logo met de vier ringen is eigenlijk het logo van Auto-Union en staat dus voor de vier merken daarvan. Ook de beroemde slogan Vorsprung durch Techniek komt eigenlijk niet van Audi zelf, maar van NSU.

Audi ontwikkelt zich tot mondiaal luxemerk
Audi begon als een soort ‘premiumversie’ van Volkswagen. De Audi 50 en 80 waren bijvoorbeeld vrij letterlijk luxere versies van de Volkswagens Polo en Passat. Of eigenlijk andersom, want de Audi-versies werden eerder geïntroduceerd. Zo versterkten beide merken elkaar. In de decennia daarna groeit Audi uit tot een meer zelfstandig merk binnen de Volkswagen Group. Tegenwoordig behoort het tot de bestverkochte merken in het luxesegment en dat wereldwijd.

Voorsprong door techniek
We noemden al even de beroemde slogan. Hoewel die dus niet helemaal zelf bedacht was, heeft Audi hem wel waar gemaakt. Misschien wel het meest letterlijk in de rallysport, waar het met de Quattro-vierwielaandrijving de nodige overwinningen op zijn naam schreef. Ook was Audi een van de eerste fabrikanten die veel gebruikmaakte van aluminium en een van de eerste met led-dagrijverlichting. Meer recent maakt(e) Audi veel werk van geavanceerde technologieën voor geautomatiseerde rijfuncties, infotainment en geëlektrificeerde aandrijflijnen.

Wil je een Audi Occasion aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van ViaBovag!