achtergrondafbeelding

Autozoeker

BYD

Bekijk alle BYD modellen Bekijk al het BYD nieuws

BYD is een van de vele Chinese autofabrikanten die de oversteek naar Europa willen maken. Eind 2022 werd die stap daadwerkelijk genomen en waren de eerste modellen te bestellen. De letters BYD staan voor Build Your Dreams. Strikt genomen moeten we het hebben over BYD Auto, want de autofabrikant is een afdeling binnen BYD Company, een grote multinational. BYD Auto (vanaf nu gewoon weer BYD) werd opgericht in 2003, na overname van een bestaande fabrikant.

BYD legt focus op elektrificatie
BYD is actief in veel segmenten. Van lichte en zware bedrijfswagens tot elektrische fietsen en dus ook personenauto’s. Ongeacht het segment maakt BYD veel werk van elektrificatie. Al sinds 2022 maakt men geen personenauto’s meer met alleen een verbrandingsmotor, maar wel nog plug-in hybrides. De vergaande elektrificatie heeft het merk geen windeieren gelegd. Mede dankzij uitbreiding naar andere landen dan China is het merk inmiddels de grootste fabrikant van volledig elektrische personenauto’s. Daarmee heeft het Tesla alvast verslagen. BYD heeft ook een eigen afdeling voor de ontwikkeling van batterijen, FinDreams Battery. Dat is anno 2022 de derde grootste fabrikant van voertuigbatterijen.

Zeer divers BYD-modellenaanbod
Niet alleen is BYD actief in veel segmenten, ook is er binnen die segmenten vaak een breed aanbod. Neem nou de personenauto’s. Die zijn zelfs nog weer onderverdeeld in series: de e-serie, Dynasty-serie en Ocean-serie. De e-serie bestaat vooral uit relatief betaalbare modellen in de compacte klasse. Die modellen hebben allemaal een ‘e’ in de naam, gevolgd door een cijfer dat de positionering aangeeft. De Dynasty-serie bevindt zich in wat hogere segmenten, zowel qua afmetingen als prijsklasse. Al deze modellen zijn vernoemd naar de Chinese dynastieën. De Ocean-series bestaat uit modellen die zijn vernoemd naar zeedieren en types militaire schepen.