achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mercedes-Benz

Bekijk alle Mercedes-Benz modellen Bekijk al het Mercedes-Benz nieuws

Mercedes-Benz geschiedenis


Mercedes-Benz ontstond in 1926 met de fusie van Daimler Motoren Gesellschaft (Gottlieb Daimler) en Benz & Cie. (Carl Benz). Benz bouwde 's werelds eerste auto, de Patent Motorwagen, in 1885. Daimler bouwt sinds 1886 auto's en doet dat vanaf 1903 onder de naam Mercedes, naar de naam van de dochter van een van de eerste grote klanten van Daimler.

Mercedes-Benz logo


Het logo met de driepuntige ster is sinds 1909 het beeldmerk van Mercedes. De drie punten van de ster zouden verwijzen naar het feit dat oprichter Gottlieb Daimler motoren wilde bouwen voor gebruik te land, ter zee en in de lucht. Na de fusie met Benz tot Daimler-Benz AG, werden auto's geproduceerd onder de merknaam Mercedes-Benz en het logo werd gehandhaafd. Tegenwoordig is het merk onderdeel van Daimler AG en eigenaar van Smart.

Mercedes-Benz Formule 1


Mercedes-Benz heerst de laatste jaren in de Formule 1. Dat is niet voor het eerst, want ook in de tweede helft van de jaren dertig heerste het merk in Grand-Prix'. In 1934 was de W25-raceauto een kilo te zwaar en het team besloot de auto lichter te maken door de witte lak - de Duitse racekleur - te verwijderen. De blank aluminium auto won de race en daarmee ontstond ook de benaming Silberpfeile. Na de Tweede Wereldoorlog behaalden de Zilveren Pijlen ook veel overwinningen. Tot in 1955 een exemplaar verongelukte en daarbij in het publiek terechtkwam, waarbij ongeveer honderd mensen omkwamen. Mercedes-Benz trok zich officieel terug uit de racerij. Veertig jaar later keerde het merk met McLaren terug in de Formule 1 en sinds 2012 met buitengewoon veel overmacht met een fabrieksteam.

Wil je een Mercedes-Benz Occasion aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van ViaBovag!