achtergrondafbeelding

Autozoeker

Maserati

Bekijk alle Maserati modellen Bekijk al het Maserati nieuws

Maserati geschiedenis


Maserati werd in 1914 in Bologna opgericht door de vier broers Alfieri, Ettore, Ernesto en Bindo Maserati. Sinds 1993 behoort het merk tot Fiat. Oorspronkelijk bouwde Maserati succesvolle raceauto's voor allerlei klassen, tegenwoordig sportieve, luxueuze topklasseauto's.

In 1937 stapten de broers Maserati uit het bedrijf, maar het merk bleef succesvol in de racerij, totdat het zich in 1957 uit de racerij terugtrok en zich richtte op sportauto's voor de openbare weg. In 1968 kocht Citroën Maserati en het eerste en zichtbaarste resultaat was de Citroën SM. In de oliecrisis van 1973 raakte Citroën in financiële problemen en dreigde het Maserati te liquideren. De Italiaanse overheid greep in en Maserati kwam in handen van GEPI - een Italiaans staatsbedrijf - en Alejandro de Tomaso - een voormalig coureur en kleinschalig autofabrikant. In 1989 kocht De Tomaso de resterende aandelen van het staatsbedrijf en nog datzelfde jaar verwierf Fiat bijna de helft van de aandelen van Maserati. In 1993 werd Fiat volledig eigenaar van Maserati.

Fiat investeerde flink in Maserati en gaf het merk een nieuwe toekomst. Van 1997 tot 1999 bracht Fiat Maserati onder bij zijn grootste concurrent: Ferrari, dat ook tot de Fiat-groep behoorde. In 2005 maakte Fiat Maserati weer los van Ferrari en bracht het onder bij Alfa Romeo. Maserati richt zich sindsdien weer meer op de sportautomarkt.

Maserati logo


Het logo van Maserati is gebaseerd op de drietand in de fontein van Neptunus in Bologna. Aangezien Neptunus staat voor kracht en voor de stad Bologna, vonden de broers Maserati dat toepasselijk voor een sportautofabrikant.

Wil je een Maserati Occasion aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van ViaBovag!

Huidige Maserati modellen