achtergrondafbeelding

Autozoeker

BMW

Bekijk alle BMW modellen Bekijk al het BMW nieuws

BMW geschiedenis


In 2016 vierde BMW zijn 100-jarige bestaan. BMW (Bayerische Motoren Werke) beschouwt de oprichtingsdatum van zijn juridische voorganger, Bayerische Flugzeug Werke (7 maart 1916) als begindatum.

Met de overname van autofabrikant Eisenach in 1928 werd BMW ook autofabrikant. De eerste BMW was de Dixi, een afgeleide van de Austin Seven uit die tijd. Vanaf 1933 bouwde BMW eigen modellen met een sportieve zescilindermotor. Vooral met de 327 en 328 verwierf BMW een sportief imago.

Na de oorlog produceerde BMW als autofabrikant een grote sedan en een sportauto, beide met een V8-motor. Geen materiaal waarmee de autofabrikant in de naoorlogse jaren floreerde. De licentie van het Italiaanse ISO om een soort scootmobiel te bouwen, de BMW-Isetta, hield BMW nog net op de been. Begin jaren zestig kwam de ommekeer met de 'Neue Klasse' 1500 en afgeleide sportieve sedans met achterwielaandrijving.

In 1994 nam BMW het immer noodlijdende Rover over. Uit die overname heeft het alleen het merk Mini behouden. De overname van Rolls-Royce en Bentley mislukte in zekere zin ook en BMW verzekerde zich uiteindelijk alleen van de merkrechten van de autofabrikant Rolls-Royce. In 2011 startte BMW het label BMW i, met de volledig elektrisch aangedreven stadsauto i3 en de eveneens volledig elektrisch aangedreven sportauto i8.

BMW logo


BMW verklaart zijn logo, een gestileerde propeller, uit zijn oorsprong als vliegtuigfabrikant, maar de kleuren blauw en wit verwijzen ook naar de kleuren van de Duitse deelstaat Beieren, waar BMW zetelt.

Wil je een BMW Occasion aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van ViaBovag!