achtergrondafbeelding

Autozoeker

Opel

Bekijk alle Opel modellen Bekijk al het Opel nieuws

Opel geschiedenis


Opel startte in 1862 als naaimachinefabrikant, later produceerde Opel fietsen. In 1898 verscheen de eerste auto van Opel en een aantal jaar werkte Opel samen met de Franse autofabrikant Darracq, omdat Opel verwachtte dat de Fransen het merk technisch verder konden brengen.

In 1919 legde Opel ten zuiden van Rüsselsheim, de vestigingsplaats van het merk, een grote testbaan aan, de eerste in Duitsland. Opel investeerde een vermogen in een nieuwe fabriek en nieuwe productiemethoden en vanaf 1924 produceerde het auto's op de lopende band. Al sinds 1929 is Opel onderdeel van het Amerikaanse General Motors-concern.

Opel Kadett


De Kadett was in 1967 de eerste Opel waarvan meer dan een miljoen exemplaren zijn geproduceerd. De Kadett was jarenlang de bestverkochte auto van Nederland. In de jaren zeventig en tachtig waren Opels ook als Vauxhall te koop, maar in de loop van de jaren tachtig werden Opels alleen nog in Groot-Brittannië als Vauxhall verkocht.

In 2009 was GM zo diep in financiële problemen geraakt dat het sterk overwoog om Opel te verkopen. In principe was Opel al verkocht aan een Canadees consortium, maar op de valreep kreeg GM overheidssteun en besloot het Opel te behouden. Inmiddels is Opel sinds 2018 toch geen onderdeel meer van General Motors, nu het is overgenomen door de Franse PSA-groep.

Wil je een Opel Occasion aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van ViaBovag!