achtergrondafbeelding

Autozoeker

Porsche

Bekijk alle Porsche modellen Bekijk al het Porsche nieuws

Porsche geschiedenis


Ferdinand Porsche richtte in 1931 zijn eigen constructiebureau op. Hij had toen al een goede staat van dienst opgebouwd bij diverse autofabrikanten. In opdracht van de Duitse overheid ontwikkelde hij vanaf 1934 de KdF-wagen, de Volkswagen. De eerste Porsche die op de markt verscheen, was in 1950 de 356, die Porsche samen met zijn zoon Ferry had ontwikkeld. Bij aanvang had de 356 nog heel veel gemeen met de Volkswagen (Kever), maar Porsche ontwikkelde de 356 steeds verder. In 1963 verscheen zijn opvolger, de 911. Dit type zij het in sterk gewijzigde vorm is nog altijd onderdeel van Porsches gamma. De 928 was in 1977 de beoogde opvolger van de 911 en werd verkozen tot Auto van het Jaar 1978.

Porsche heeft altijd hechte banden met Volkswagen gehad. In 1969 verscheen de Volkswagen-Porsche 914, waarvoor de viercilindermotor van Volkswagen afkomstig was en de zescilinder van Porsche. De samenwerking ging verder met de 924, die in 1976 verscheen. Het model zou het topmodel van Volkswagen moeten worden, maar Volkswagen trok zich terug en Porsche bracht het model zelf op de markt.

Interessant: Porsche AG, de autofabrikant, is tegenwoordig volledig eigendom van Volkswagen. De holding Porsche SE bezit een kleine 51 procent van de aandelen van Volkswagen. Volkswagen bezit op zijn beurt 49 procent van de aandelen van Porsche SE, de holding dus.

Porsche logo


Pas sinds 1954 siert het Porsche-logo de neus van de sportauto's uit Zuffenhausen. Centraal in het logo staat het steigerende paard van de stad Stuttgart, op de achtergrond van het wapen van de deelstaat Württemberg.

Wil je een Porsche Occasion aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van ViaBovag!