achtergrondafbeelding

Autozoeker

DS

Bekijk alle DS modellen Bekijk al het DS nieuws

DS geschiedenis


DS Automobiles is het premiummerk binnen de PSA-groep. De nog korte geschiedenis van het merk begon in 2009, met de introductie van de Citroën DS 3. Die auto was de start van een nieuwe DS-lijn, met een soort hippere en meer premium alternatieven voor het gewone modellenaanbod. Ook waren de DS-modellen veel meer te personaliseren. De letters DS worden uitgelegd als Different Spirit, of Distinctive Series, maar de verwijzing naar de legendarische klassieker van het merk mag natuurlijk ook duidelijk zijn.

DS los van Citroën


Sinds 2015 (en in China al iets eerder) is het merk losgekoppeld van Citroën. De DS-modellen behoren voortaan tot een merk op zich: DS Automobiles. Het merk wordt gepositioneerd als het premiummerk van PSA, waarbij de personalisatiemogelijkheden een belangrijk onderdeel blijven. Daarbij wordt ook vaak een samenwerking gezocht met grote merken uit de mode-industrie.

DS facelift


In 2016 onderging de hele modellenlijn een facelift, zodat het Citroën-logo’s nergens meer op de auto’s stond. Sinds 2017 heeft DS Automobiles met de DS 7 Crossback voor het eerst een echt eigen auto, die niet direct op een Citroën-model is gebaseerd. Overigens voert het merk in China met de DS 4S, DS 5LS en DS 6 ook enkele modellen die we hier in Europa niet kennen.

Wil je een DS Occasion aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van ViaBovag!