achtergrondafbeelding

Autozoeker

Honda

Bekijk alle Honda modellen Bekijk al het Honda nieuws

Honda geschiedenis


Honda begon direct na de Tweede Wereldoorlog haar successtory met de fabricage van gemotoriseerde fietsen uit onderdelen van de legerdump. Toen die voorraden op waren, produceerde het zelf de motoren en leverde die aan klanten die ze in hun fiets monteerden. In 1949 ontstond de Honda Motor Co., dat binnen vijftien jaar de grootste motorfietsenfabrikant ter wereld was.

Honda presenteerde eind 1963 haar eerste personenauto, de minuscule S500. De kettingaandrijving was een duidelijke verwijzing naar de motorfietsen van Honda. Begin jaren zeventig was Honda met de Civic en Accord buitengewoon succesvol in Amerika, mede dankzij de CVCC-motor die voldeed aan de zeer strenge milieueisen die de Amerikaanse overheid in 1970 had ingevoerd.

Honda groeide als kool en presenteerde in 1989 de supersportauto NSX met aluminium carrosseriestructuur en een V6-middenmotor met variabele kleptiming. In de jaren negentig raakte Honda in financiële problemen doordat het de trends in de markt had gemist. Ondanks de verfijnde techniek werden de traditioneel vormgegeven auto's vooral door ouderen gekocht. Honda dreigde te worden overgenomen door Mitsubishi en stopte uit kostenoverwegingen de deelname aan de Formule 1. Tegenwoordig is Honda actief op het gebied van waterstof, brandstofcellen en elektrische aandrijving.

Wil je een Honda Occasion aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van ViaBovag!