achtergrondafbeelding

Vrees voor te kort aan grondstroffen voor accu’s

Bundesverband der Deutschen Industrie slaat alarm

1 dec 2017, 11:12  •  Autonieuws  •  Door
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

In Duitsland zet de auto-industrie zo sterk in op elektrische auto’s, dat het Bundesverband der Deutschen Industrie (BDI) vreest voor een tekort aan grondstoffen voor het maken van de batterijen.

Tekort aan grondstoffen wordt groter

“De vraag naar grondstoffen groeit harder dan de productiecapaciteit. Het risico op een tekort aan grondstoffen wordt dus groter”, stelt Matthias Wachter van BDI. “Zonder genoeg kobalt, grafiet, lithium en mangaan zal er geen toekomstige ‘made in Germany’-technologie zijn.”

Energie

Elektrische auto’s stoten onderweg geen emissies uit, maar voor het opladen van de batterijen is veel stroom nodig en het maken van de batterijen kost ook veel energie. Je zou kobalt, grafiet, lithium en mangaan kunnen zien als de nieuwe ‘fossiele brandstoffen’. Ook van die materialen is geen oneindige voorraad op Aarde.

Volkswagen wil toekomst veiligstellen

Persbureau Reuters heeft geconstateerd dat Volkswagen zijn toekomst veilig wil stellen als het gaat om het produceren van elektrische auto’s op grote schaal. Volkswagen zocht daarom onlangs contact met kobaltproducenten om een leveringscontract voor tien jaar af te sluiten. Zo hoopt Volkswagen in ieder geval vooruit te kunnen in de toekomst. Volkswagen is echter slechts één spelen in het EV-landschap.

Nog geen reacties


Reageer

Share Tweet Share Share E-Mail