achtergrondafbeelding
Volkswagen Showcar I.D. BUZZ und Volkswagen T1

Hij komt! Elektrische Microbus van Volkswagen!

Komt in 2022 als personenwagen- én bestelbusversie.

21 aug 2017, 9:00  •  Autonieuws  •  Door
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

Volkswagen komt met een productieversie van de Volkswagen I.D. BUZZ, dat maakte de Duitse autobouwer bekend tijdens het Concours d’Elegance Pebble Beach in Californië.

Klassieke Microbus-gevoel

“Deze nieuwe auto wordt een belangrijk onderdeel van Volkswagen’s elektro-offensief en zal het klassieke Microbus-gevoel naar de toekomst brengen”, aldus Herbert Diess, algemeen directeur van Volkswagen. “Na de presentatie van de I.D. BUZZ op de autoshows in Detroit en Genève, kregen we veel reacties van klanten, waarin ze zeiden: ‘bouw deze auto alstublieft!’”, voegt Diess toe.

Drie belangrijke markten

De productieversie komt in 2022 op de markt, kort na de introductie van een compact vierdeurs I.D.-model. Volkswagen stipt Noord-Amerika, Europa en China aan als de belangrijkste markten voor de I.D. BUZZ en de gehele I.D.-modellenreeks.

Ook een bestelbusversie

De productievariant van de I.D. BUZZ wordt net als het 4,942 meter lange, 1,976 meter brede en 1,963 meter hoge studiemodel een elektrische auto, waarbij het accupakket in de bodemsectie is weggewerkt. Er ontstaat daardoor veel interieurruimte. Er komt zowel een personenwagenversie als een bestelbusversie. “Het is een ideaal concept voor een bestelbus, zeker voor in de binnensteden”, zegt Eckhard Scholz, algemeen directeur van Volkswagen Commercial Vehicles. “De I.D. BUZZ Cargo is zeer geschikt voor schoon distributieverkeer en zal een semiautonoom voertuig worden van de categorie Level 3.”

Strategy 2025

Wat weten we nog meer? De Volkswagen I.D. BUZZ krijgt variabele stoelindeling, interactieve connectiviteit en diverse autonome rijfuncties. Het busje is onderdeel van Volkswagens Strategy 2025. Tegen 2025 moeten er meer dan dertig elektrische Volkswagen-modellen leverbaar zijn.

Nog geen reacties


Reageer

Share Tweet Share Share E-Mail