Dit land zet vol in op draadloos laden van EV’s
Bijna 50 miljoen euro voor nieuwe infrastructuur
Door De Redactie . |
Dankzij het groeiende aantal elektrische auto’s stijgt ook de vraag naar laadmogelijkheden. De Britse regering investeert daarom maar liefst 50 miljoen euro in een nieuwe laadinfrastructuur.
Focust op volledig elektrische auto’s
In het Verenigd Koninkrijk wordt er veel geïnvesteerd in geëlektrificeerde voertuigen om de luchtvervuiling in grote steden te verminderen. Zelfs het Britse icoon – de London Cab – heeft tegenwoordig een geëlektrificeerde aandrijflijn.
Lees ook: Londense ‘Black Cab’ komt naar Nederland
180.000 nieuwe plug-in hybrides
Tot 2018 werd er dan ook een subsidie verstrekt aan kopers van een auto met plug-in hybride of volledig elektrische aandrijflijn. In korte tijd werden er 180.000 nieuwe plug-in hybrides auto’s aangeschaft. De focus ligt nu op volledig elektrische auto’s, die nog steeds gesubsidieerd worden.
Lees ook: Veel interesse in nieuwe Mini Electric
Behoefte aan laadmogelijkheden
Op dit moment telt het Verenigd Koninkrijk ongeveer 24.000 laadpunten die zich op 9.000 locaties bevinden. Lang niet genoeg om het groeiende aantal PHEV’s en EV’s op te laden. De Britse regering investeert daarom bijna 50 miljoen euro’s in start-ups die een nieuwe laadinfrastructuur ontwikkelen.
Char.gy
Er zijn twee start-ups die opvallen. De eerste is Char.gy, een Londens bedrijf dat sinds 2016 laadsystemen ontwikkeld. Op dit moment verkoopt het twee laadpalen: de simplistische Bollard en een exemplaar dat in lantaarnpalen geïntegreerd kan worden.
Inductieladers
Char.gy stort zich nu op de ontwikkeling van inductieladers in woonwijken en parkeergarages. Zodra een elektrische auto parkeert, communiceert het accupakket met de parkeerplaats, waarna het accupakket volledig draadloos oplaadt.
Lees ook: Inductieladen, wat is dat eigenlijk?
Opklapbare laadpalen
De andere opvallende start-up is Urban Foresight. Die richt zich sinds 2011 op ‘smart cities’. Samen met Britse steden ontwikkelen zij nieuwe ecosystemen en infrastructuren. Urban Foresight wil opklapbare laadpalen ontwikkelen die in de stoep verborgen zijn. De laadpaal rijst dus letterlijk uit de stoep op zodra er een elektrische auto parkeert.
Beide start-ups willen een nieuwe laadinfrastructuur ontwikkelen waarbij er voldoende laadmogelijkheden zijn voor het groeiende aantal elektrische auto’s. Tegelijkertijd moeten de laadpalen het straatbeeld niet overwoekeren.
CO2-neutraal in 2050
Het is niet bekend wanneer we de inductielader en opklapbare laadpaal in het Britse straatbeeld mogen verwelkomen. De Britse regering streeft ernaar dat alle nieuw verkochte auto’s vanaf 2040 een geëlektrificeerde aandrijflijn hebben. In 2050 wil het Verenigd Koninkrijk volledig CO2-neutraal zijn.
Lees ook: Engeland investeert 700 miljoen in ‘inductiesnelweg’
Nog geen reacties