Alles over de beste elektrische laadpaal
Je hebt ervoor gekozen om een elektrische of plug-in hybride auto te kopen of je rijdt deze al. Om de accu van je EV op te laden heb je een laadpaal nodig. Dat kan een openbare laadpaal zijn, maar je kunt ook een eigen laadpaal aan huis plaatsen. Dan hoef je nooit meer te zoeken naar een beschikbare laadpaal en kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Wij hebben de beste laadpalen van dit moment vergeleken. Benieuwd welke dit zijn en welke het beste bij jouw huis past? Lees dan verder.
De mogelijkheden voor elektrisch laden
Voor het opladen van jouw elektrische auto heb je een laadpaal nodig. In Nederland hebben we een groot netwerk van deze laadpalen: we hebben zelfs de meeste laadpalen per 100 kilometer ter wereld. Dit komt mede doordat je in Nederland een openbare laadpaal kunt aanvragen op het moment dat er geen laadpaal in de buurt is en je zelf geen ruimte hebt om een laadpaal op eigen grond te plaatsen.
Wanneer je een laadpaal laat plaatsen door de gemeente heb je geen kosten voor aanschaf of onderhoud. Doordat je geen eigenaar van de laadpaal bent, staat hier tegenover dat deze openbaar is en dus door iedereen gebruikt kan worden. Zeker in gebieden waar veel mensen een elektrische auto hebben kan dit ervoor zorgen dat je lang moet wachten totdat er een laadpaal vrijkomt. Daarnaast staat de laadpaal vaak niet bij je eigen huis, dus moet je wachten tot de auto klaar is met laden of moet je hem achterlaten en zelf teruglopen. Er zijn dan ook veel voordelen van een eigen laadpaal en we raden dan ook aan om een laadpaal aan huis te plaatsen als dit mogelijk is.
Hoe zit het met een eigen laadpaal?
Een eigen laadpaal biedt verschillende voordelen. Ten eerste is de laadpaal altijd beschikbaar. Daarnaast profiteer je ook op financieel vlak. Waar je bij een openbare laadpaal namelijk een tarief betaalt dat bepaald is door de leverancier van de laadpaal, betaal je bij een eigen laadpaal alleen de energiekosten. Die zijn afhankelijk van het energiecontract dat je hebt afgesloten en zo weet je altijd waar je aan toe bent. Je zult de laadpaal natuurlijk wel zelf moeten aanschaffen en laten installeren. Deze initiële investeringskosten wegen al snel op tegen de lagere laadkosten die je doorgaans bij je eigen laadpaal betaalt.
Ook kun je als bedrijf op het werk een of meerdere laadpalen laten plaatsen. Naast de bovenstaande voordelen biedt een eigen laadpaal voor bedrijven aanvullende voordelen. Zo stimuleer je de transitie naar duurzame mobiliteit wanneer je gebruikers van een EV de mogelijkheid biedt om bij jou voor de deur te kunnen opladen. Denk hierbij aan je eigen werknemers, maar ook aan relaties die op bezoek komen. Daarnaast moeten zakelijke leaseauto’s vanaf 2025 verplicht volledig elektrisch zijn. Het aantal elektrische auto’s in jouw bedrijf gaat dus mogelijk ook toenemen en dan zijn laadpalen erg welkom.
Waar moet je op letten bij het kiezen van een laadpaal?
Een eigen laadpaal biedt tal van voordelen, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Als je hebt besloten om een eigen laadpaal te nemen, moet je ook gaan kijken voor welke laadpaal je dan kiest. Moby heeft de beste laadpalen van dit moment vergeleken. Hierbij is onder andere gekeken naar de aanschafprijs, de toegankelijkheid en het gemak, efficiëntie en het beheer van de laadpaal. Benieuwd welke laadpalen het beste uit de test komen? Hieronder vind je de beste laadpalen voor thuis én de beste zakelijke laadpalen.
De beste laadpalen voor thuis
De beste zakelijke laadpalen
Kun je altijd een laadpaal plaatsen?
Bij veel huizen en kantoorlocaties is het mogelijk om een laadpaal te plaatsen. Maar dit is niet altijd het geval. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet de laadpaal op eigen grond geplaatst worden. Heb je geen eigen grond omdat je direct aan de straat woont, of bijvoorbeeld in een complex met parkeergarage, dan wordt het al lastiger. Je kunt dan een aanvraag doen bij de VVE of gemeente om er toch een te mogen plaatsen op openbare grond, maar dit wordt niet altijd goedgekeurd.
Daarnaast moet je ook kijken naar de aansluiting die de meterkast heeft. In Nederland zijn namelijk drie verschillende aansluitingen mogelijk, 1-fase, 2-fase en 3-fase. Dit heeft betrekking op het aantal kabels dat de meterkast inlopen. Sommige laadpalen werken met alle verschillende aansluitingen, maar bij andere is dat niet het geval. Let hierbij dus altijd op het type aansluiting waarmee de laadpaal en EV kunnen werken, anders moet je een andere laadpaal kiezen of kun je de aansluiting naar de meterkast laten veranderen.
Toch geen eigen laadpaal?
Is een laadpaal bij jou thuis of bij het bedrijf installeren niet mogelijk? Dan kun je altijd gebruik maken van het uitgebreide laadpalennetwerk dat we in Nederland hebben. Voor het laden bij een openbare laadpaal, maar in sommige gevallen ook bij een privé laadpaal, heb je een laadpas nodig. Er zijn diverse aanbieders van deze laadpassen die allemaal verschillende tarieven en abonnementsvormen bieden. De opties vergelijken?
rumalaya order – amitriptyline 10mg drug elavil price
pyridostigmine 60 mg tablet – imitrex 50mg cost oral azathioprine 25mg
buy voltaren 100mg generic – cheap aspirin 75 mg buy aspirin generic
order mebeverine generic – buy arcoxia 60mg online cheap order cilostazol
oral celecoxib – celebrex 100mg sale purchase indocin generic
buy benemid 500mg online – probenecid 500 mg price carbamazepine uk
cost besivance – where to buy carbocysteine without a prescription cheap sildamax
order neurontin without prescription – gabapentin 600mg cheap cost sulfasalazine 500 mg
buy generic lasuna – buy lasuna generic purchase himcolin without prescription