achtergrondafbeelding

Vernieuwde e-Golf oogt strakker en rijdt verder

17 nov 2016, 15:48  •  Autonieuws  •  Door
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

Hij komt niet helemaal als een verrassing. Eerder dit jaar liet een VW-topman al doorschemeren dat er een verbeterde e-Golf in de pijpleiding zit. Nu hebben we alle details.

De huidige Volkswagen e-Golf heeft een accucapaciteit van 24,2 kWh en kan in theorie een afstand van 190 km afleggen. De vernieuwde versie is voorzien van een 35,8 kWh-accupakket, waarmee de actieradius toeneemt tot 300 km. Dat komt overeen met ongeveer 200 praktijkkilometers.

Met de 7,2 kW on-board lader is de batterij via een regulier laadstation in minder dan zes uur opgeladen. Via een snellader kan de batterij in minder dan een uur voor 80% worden bijgeladen.

Behalve de verbeterde batterij is ook de elektromotor iets krachtiger geworden. Met 98 kW (134 pk) en 290 Nm spurt de elektrische e-Golf nu in minder dan tien seconden van 0 naar 100 km/u, terwijl de topsnelheid 150 km/u bedraagt.

Verder is de Volkswagen e-Golf op dezelfde wijze vernieuwd als de reguliere Golf eerder deze maand. Kenners herkennen direct de nieuwe (LED) koplampen en achterlichten. In het interieur zien we een volledig digitaal instrumentarium (Active Info Display) en een infotainmentsysteem met een grotere touchscreen (9,2 inch).

Verder kun je rekenen op een reeks nieuwe veiligheids- en assistentiesystemen, waaronder City Emergency Braking met voetgangersherkenning, Lane Assist en Adaptive Cruise Control.

Over de Nederlandse introductie van de vernieuwde Volkswagen e-Golf is nog niets bekend.

Nog geen reacties


Reageer

Share Tweet Share Share E-Mail