5 redenen waarom een elektrische laadpaal voor je bedrijf bijzonder interessant is
Eerst wat investeren, daarna terugverdienen
Het is een beroemd adagium: een goed milieu begint bij jezelf. Voorbeelden zijn het scheiden van papier en plastic en geen eten verspillen. Ook op energiegebied valt er veel winst te behalen. Niet alleen thuis, maar vooral op de zaak. Een elektrische laadpaal voor de deur is al een uitstekende eerste stap. Dit zijn vijf redenen waarom een elektrische laadpaal voor je bedrijf bijzonder interessant is.
Reden 1: Duurzame uitstraling
Duurzaam ondernemen is natuurlijk ontzettend belangrijk. Gelukkig realiseren de meeste ondernemers dat zich ook. Innovatie is goed, maar duurzaam innoveren en groeien is nog veel beter. Met een laadpaal voor de deur is direct zichtbaar dat je duurzame mobiliteit én groei belangrijk vindt. Een laadpaal is bovendien een niet te missen aanmoediging voor werknemers om (ook) elektrisch te rijden.
Reden 2: Vorm van service
Met een laadpaal voor de deur geef je klanten met een (deels) elektrische auto de mogelijkheid om de auto op te laden tijdens het kantoorbezoek. Het is dus ook een vorm van service.
Reden 3: Alles is dichtgetimmerd
Waar een laadpaal staat, wordt geladen. Wanneer een klant of een iemand die je niet kent zijn elektrische auto oplaadt via jouw laadpaal, dan loopt de stroommeter in jouw meterkast natuurlijk op. Dat is geen reden tot paniek, want de laaddienstverlener brengt die laadkosten in mindering op je maand- of jaarrekening. De gebruiker heeft immers een laadpas en moet betalen voor het opladen van de auto. Met andere woorden: het maakt niet uit wie de laadpaal gebruikt, alles is netjes dichtgetimmerd.
Reden 4: Een laadpaal vergt een relatief lage investering
Een laadpaal is de voordeligste manier om bij te dragen aan elektrisch rijden, want de investering is relatief laag. Je kunt dus heel laagdrempelig ‘instappen’. Daarnaast zijn er diverse belastingvoordelen. Zo is op het laadpunt de Milieu-investeringsaftrek (MIA) van 36 procent in het eerste jaar van toepassing. Bij een investering van 2.500 euro kun je bijvoorbeeld 900 euro in mindering brengen op de inkomsten van je bedrijf. Ook leuk om te weten: de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) van 28 procent is eveneens van toepassing op het laadpunt. Bij een investering van 2.500 euro loopt het voordeel op tot 784 euro. Dit zijn nationaal geregelde subsidies. Vaak zijn er ook nog lokale en regionale subsidies. Daarvoor moet je even zelf informeren bij de gemeente.
Reden 5: Groene stroom!
Bij een laaddienstverlener als Eneco komt er gegarandeerd groene stroom, opgewekt met windmolens, uit de laadpaal. De gebruikte stroom is dus gegarandeerd opgewekt zonder enige vorm van CO2-uitstoot. Dat laatste sluit weer perfect aan op duurzaam ondernemen en geef de duurzame omwenteling een extra zetje. Welkom in de nieuwe wereld.
Nog geen reacties