Tweedehands auto gekocht? Let bij de verzekering op de aanschafwaarderegeling!
Uitgelegd: aandachtspunten binnen de aanschafwaarderegeling
Als je een tweedehands auto koopt, is het verstandig om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Het is dan ook aan te raden om daarbij te kijken welke verzekeraar een aanschafwaarderegeling heeft opgenomen in de polisvoorwaarden. Maar binnen deze regeling gelden bepaalde voorwaarden en die verschillen weer per verzekeraar. In dit artikel leggen we aandachtspunten binnen de aanschafwaarderegeling uit.
Voorwaarden bij de aanschafwaarderegeling
De aanschafwaarderegeling zorgt ervoor dat, als je je auto total loss rijdt of als de auto gestolen wordt, je het aankoopbedrag van je auto terug krijgt – als je voor een beperkt casco of een volledig casco dekking op je autoverzekering hebt gekozen.
Niet alle autoverzekeraars hebben een aanschafwaarderegeling. Tussen de verzekeraars die de regeling wel hebben, zit bovendien vaak een groot verschil, onder andere op de geldigheid van de regeling en de maximum aanschafwaarde.
Hoe lang geldt de aanschafwaarderegeling?
De regeling heeft altijd een maximale geldigheid en die ligt gemiddeld tussen de één en drie jaar. Dus heb je een autoverzekering met een aanschafwaarderegeling van één jaar? Dan verloopt de regeling na één jaar. Rijd je je auto daarna total loss, dan krijg je hier helaas niks meer voor terug.
Maximum aanschafwaarde
Ook het verschil in de maximum aanschafwaarde is vaak groot. Zo heeft de ene verzekeraar geen maximale aanschafwaarde, terwijl de andere verzekeraar een maximum van bijvoorbeeld 50.000 euro als eis stelt. Heeft je auto een hogere aanschafwaarde dan de maximale waarde van de verzekeraar? Dan kan het ook zo zijn dat je alleen de dagwaarde vergoed krijgt.
Tip: let dus goed op bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering. Bij Independer kun je in de vergelijker filteren op ‘aanschafwaarderegeling’. Je ziet dan alleen verzekeraars die de regeling hebben.
Nog geen reacties