achtergrondafbeelding
Tesla Model 3

3 reacties

 1. Peter van Dijk schreef:

  Ik ben het volledig eens met de reactie van H.Kart. Het is voor mij ook een tegenvaller dat de LR 2WD niet leverbaar is en met name vanwege dat de prijs boven de 50000 euro komt. Bovendien rijd ik nu een audi met Adaptive cruise control. Dat was een optie van 600 euro. Als ik in de tesla deze optie wil moet ik autopilot nemen voor 5300 euro. Ik wil eigenlijk alleen maar adaptive cruise control. Moet niet zo moeilijk zijn om dat in de software te activeren voor een kleine meerprijs zou men denken.
  Al met al heeft het mij aan het denken gezet dat ik ook eens moet gaan kijken naar alternatieve voor model 3. Ik heb in maart 2016 een reservering gemaak net als vele anderen. Tesla zou wel eens wat extra kunnen doen voor deze geduldige klanten in Nederland.

 2. Kokus schreef:

  Lekker belofte nakomen. Ik wacht nog wel even een jaartje (of hoe lang het duurt) tot de standaard versies beschikbaar komen als de houdbaarheid van de aanbetaling dat toelaat. Voorlopig lekker door dieselen en stekkers met m.n hybride (privé) à € 0,19 per kilometer…
  Mochten er tegen die tijd andere merken een concurrerende aanbieding hebben stappen we alsnog van de Tesla reservering af.

 3. H. Kart schreef:

  Ik mag eindelijk mijn Tesla bestellen maar de Tesla die ik altijd wilde staat er niet (meer) bij. Ik wil de Long Range (LR) 2WD maar kan dus alleen de LR 4WD (of de Performance) bestellen. De LR 2WD is van het menu geschrapt terwijl ik net aan het voorgerecht ben begonnen. Ik heb geen 4WD nodig en ik wil de prijs van de auto niet teveel over de € 50.000 vanwege de 2019 bijtellingsregels. De geavanceerde auto pilot wil ik daarom ook liever na aankoop als accessoire aanschaffen om er zodoende geen 22% bijtelling over te hoeven betalen. Tesla rekent als achteraf accessoire echter € 2100 extra (€ 7400 ipv € 5300) voor deze optie die ongeveer met een muisklik geregeld kan worden. Dat is extra flauw omdat dit probleem er alleen is omdat ze in 2019 leveren in plaats van 2018.
  Al met al word ik nu in een duurdere 4WD gedrukt in een duurder belastingklimaat. Daarnaast is deze versie minder efficiënt en betaal ik na 2020 meer wegenbelasting.
  Ik heb Tesla gebeld en gevraagd wanneer de LR 2WD dan beschikbaar komt maar krijg als antwoord dat men niks weet. Ik kan dus ook niks plannen qua aankoop in later stadium. Ondertussen rij ik nu met mijn huidige hybride in de 22% terwijl ik keurig op tijd een mooie Tesla optie heb genomen. Ik weet dus totaal niet waar ik aan toe ben.
  En Tesla zou haar klanten als waardering van hun geduld minimaal tegemoet kunnen komen door de geavanceerde auto pilot als achteraf accessoire te leveren voor € 5300 (scheelt iedereen € 500 netto per jaar).


Reageer

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
 • Klantbeoordeling 8,2
 • Altijd BOVAG Garantie
 • 10.500 aangesloten BOVAG garages
 • Heldere All-in prijzen