achtergrondafbeelding

2 reacties

 1. Peter Cremers schreef:

  Komt iemand met een goed betaalbare EV op de markt met goede range zit er meteen weer iemand te zeuren over de gevaren en de levensduur van de accu.

  Zonder overigens van de hoed en de rand te weten.

  Benzine in de tank brand niet lichterlaaie zeker en geeft de bestuurder ook geen tijd om zich in veiligheid te brengen als ie ploft? Maar ook dat komt zelden alhoewel er per dag nogal wat benzine auto’s uitbranden blijkbaar.

  En de garantie op de accu is acht jaar met 80 procent capaciteits garantie. In de praktijk blijft de degradatie bij normaal gebruik daar ver van af tenzij je hem iedere dag volledig leeg rijdt en dan via een snellader weer helemaal vol.

  Iets dat in de dagelijkse praktijk bijna niet voorkomt.

  Is bij Skoda/VW nog geen gegevens over bekend natuurlijk maar ze maken die batterijen ook niet zelf…

  Valt dus allemaal zat mee en elektrisch rijdt prima.

  En nee ik heb geen Tesla maar een Hyundai EV.

 2. G-J Boer schreef:

  Ga hem eens bekijken als hij bij de dealer staat . Mijn vrouw vind het net als ik een fraaie auto , maar een li -ion accu is nu niet bepaald Milieu vriendelijk zeker wat betreft de levens duur van een li-ion accu, deze loopt in 8 jaar tijd of minder ongeveer20% terug capaciteit en bij een ongeluk waarbij de li-ion accu wordt doorboord vliegt deze in brand , daar zijn al verschillende bestuurders van electriceauto,s door om het leven gekomen ,en het recycle is ook een dingetje . Ben ik nu tegen electrice auto,s ? Nee integendeel , maar er is nog een wereld te winnen op accu gebied


Reageer

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
 • Klantbeoordeling 8,2
 • Altijd BOVAG Garantie
 • 10.500 aangesloten BOVAG garages
 • Heldere All-in prijzen