achtergrondafbeelding

2 reacties

 1. Rien Mulders schreef:

  Rien Mulders
  10 december 2018

  Eindelijk een publicatie waarin duidelijk wordt dat onze overheid de mensen totaal verkeerd voorlicht vwb de elektrische auto. Vaak wordt de indruk gewekt dat als je een elektrische auto rijdt “dan doe je iets goeds voor het milieu”!
  Uit deze publicatie blijkt dat de milieuwinst (Co2uitstoot) slechts 25% is als je oplaadt met volledig groen opgewekte stroom. Nu denken veel mensen dat wanneer ze groene stroom betrekken van hun energieleverancier ze daadwerkelijk ook groene stroom gebruiken. Niets is echter minder waar. Iedereen die stroom gebruikt in Nederland gebruikt slechts 7% groene stroom, want dat is het aandeel wat duurzaam wordt geproduceerd. De overige 93%is grijs en wordt nog steeds opgewekt door kolen en gas. Fossiel dus!
  Recentelijk las ik een onderzoek van het Britisch Institute of Technology dat een elektrische auto minimaal 129000km moet hebben gereden voor aleer deze minder Co2 gaat uitstoten dan een ‘fossiele’ auto. Erg jammer dat onze overheid niet aangeeft hoe de vork werkelijk aan de steel zit.
  Daarentegen worden er enorme subsidies uitgegeven aan mensen die zich een dure Tesla van Eur120000 kunnen veroorloven. Supersnelle afschrijving, geen BPM, geen wegenbelasting en slechts 4%bijtelling. Willen we de doelstellingen van Parijs halen door minder Co2 uitstoot of zijn we welgestelde ondernemers aan het subsidiëren?

 2. Anjo van den Hurk schreef:

  geachte,
  ik begrijp dat we er nog lang niet zijn met de elektrische auto en het terugdringen van…
  moet er niet aan gedacht worden de mens te “ontauten”
  maar bijvoorbeeld ook een inwoner te belonen voor niet autorijden.
  is zoiets al ooit onderzocht?


Reageer

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
 • Klantbeoordeling 8,2
 • Altijd BOVAG Garantie
 • 10.500 aangesloten BOVAG garages
 • Heldere All-in prijzen