achtergrondafbeelding
NEVS 9-3 Electric

NEVS start productie elektrische Saab 9-3

6 dec 2017, 7:13  •  Autonieuws  •  Door
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

National Electric Vehicle Sweden, beter bekend als NEVS, is in het Chinese Tianjin gestart met de productie van de elektrische Saab 9-3. Van een Saab mogen we overigens niet echt meer spreken, want het model luistert naar de naam NEVS 9-3 Electric.

Al heel wat orders

NEVS mikt op een jaarproductiecapaciteit van 50.000 exemplaren in Fase 1 van het Tianjin Project. Het is belangrijk dat NEVS dit aantal haalt, want het aantal orders is inmiddels al opgelopen naar meer dan 150.000, voornamelijk geplaatst door Chinese bedrijven en overheidsorganisaties. De doelstelling van Fase 2 bedraagt 220.000 exemplaren.

NEVS 9-3 Electric

Nog meer modellen

De aandrijflijn van de NEVS 9-3 Electric is afkomstig van NEVS zelf. Specificaties zijn nog niet bekend. In navolging van de NEVS 9-3 Electric moeten er nog veel meer elektrische modellen verschijnen.

Missie geslaagd

NEVS werd opgericht in 2012 en nam alle bezittingen van het failliete Saab over met het doel om de 9-3 opnieuw te lanceren met een elektrische aandrijflijn. In januari 2017 kreeg NEVS goedkeuring van de Chinese overheid om de 9-3 in Tianjin te bouwen. De productie is nu gestart. Missie geslaagd dus.

NEVS 9-3 Electric

Nog geen reacties


Reageer

Share Tweet Share Share E-Mail