achtergrondafbeelding
Mercedes-Benz EQC Prototype

Mercedes-Benz EQC bouwt de spanning op

Marktintroductie in 2019

2 mrt 2018, 11:08  •  Autonieuws  •  Door
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

Mercedes-Benz introduceert in 2019 de EQC: een volledig elektrische uitvoering op basis van de Mercedes-Benz GLC. Deze eerste foto verklapt al een beetje van het design. Michael Kelz (58), Chief Engineer van de EQC, vertelt al wat details.

Dynamisch en krachtig

Kelz heeft al diverse keren in de auto gereden. “De auto voelt dynamisch en krachtig aan, maar is tegelijkertijd enorm stil. Het is een nieuwe en wat ongebruikelijke combinatie, zelfs voor ons ontwikkelingsteam. Het preproductie-exemplaar van de EQC biedt veel rijplezier. De EQC is een mijlpaal in termen van ontwikkeling.”

Mercedes-Benz EQC Prototype

Vierwielaandrijving

Volgens Kelz krijgt de auto vierwielaandrijving en ook op het gebied van telematica, connectiviteit en opladen zullen er innovaties zijn. “De EQC vormt het startpunt van een nieuw tijdperk van elektrische mobiliteit bij Mercedes-Benz.” Naar verluidt krijgt de EQC een 70 kWh accupakket, goed voor een actieradius van ongeveer 450 kilometer (WLTP). Meer details geeft Mercedes-Benz spoedig vrij. Overigens verschijnt er op basis van de GLC ook een GLC F-CELL met brandstofcel.

Nog geen reacties


Reageer

Share Tweet Share Share E-Mail