achtergrondafbeelding
Kia Niro in Nederland

5 reacties

 1. marco schreef:

  Heb mijn Niro nu 3 weken en met de eerste 400 km haalde ik een gemiddeld verbruik van 1 op 18.8 km

  Nu we alle vrienden en kennissen hebben gehad die doorgaans wat verder weg wonen en weer de wat kortere afstanden rijden, vliegt het verbruik ineens omhoog naar 1 op 8.5 km.

  Na de koude start verbruik ik dan op een traject van 6 km 1 liter op 7.5 km.

  Op de terugweg verbruik ik dan over dat zelfde traject 1 op 9.5 km, waarschijnlijk omdat de motor nog niet helemaal is terug afgekoeld.

  Ik rijdt dan zonder airco en op de driver only functie.

  Als dit dus mijn gemiddelde ritjes zijn op een dag, met hier en daar een keer een boodschapje erbij, had ik misschien beter weer voor een volledige benzine auto kunnen kiezen.

  Inmiddels contact gehad met de dealer, hij gaat mij terug bellen.

  Ben benieuwd !

 2. Martin schreef:

  Hallo
  Ik kan het verhaal van George Conradi onderstrepen.
  Bij koud weer gaat de Niro meer verbruiken dan een reguliere benzine auto uit dezelfde categorie.
  We hebben de sjoemel diesel gehad maar dit komt redelijk in de buurt

 3. Walter Jongmans schreef:

  Ik heb de kia niro executieve rijk uitgeruste auto de auto is van Oktober 2018 het verbruik is bij mij 1op16,7 kijk je dan naar de display dan staat daar dat ik voor 80% eco,19% normaal en 1%sportief.Ga ik nu van mijn woonplaats over de snelweg Dat is van Alblasserdam naar Rotterdam Beverwaard dan gebruikt hij iets meer bij een snelheid van 85km als dat ik binnen door gaat want dan neemt de elektromotor meer het werk over.Het is een hele fijne auto de eerste kia was een carens 2013 de tweede sportage2016 nieuwste model en nu de kia niro.Een paar probleempjes gehad met de twee eerste maar zonder mokken gelijk geholpen.Moet ik wel bekennen dat kia dealer PIET v/d LINDEN in Sliedrecht een echte TOP DEALER is.Een collega zit bij kia dealer DE BEER en is helemaal niet tevreden.
  Kortom ik kan deze auto echt aan raden.

 4. George Conradi schreef:

  Mijn Niro is een jaar oud. Nooit tevreden geweest over het verbruik. Gemiddeld 1 op 16.5. Bij normaal gebruik. De dealer kan mij niet verder helpen. Na een update ( 6 weken gelleden) op advies van Kia is het verbruik 1 op 13.5/1 op14!!! Weer staat de dealer machteloos.Kia doet ook geen moeite

 5. R. Geertsen schreef:

  hallo,
  Best vreemd dat er bij zo’n artikel nog geen reaktie staat. Je ziet de Niro best wel rijden.
  Ik kan me wel vinden in het verhaal hierboven. Sinds 3 weken rijdt ik in de niro dynamicline en het bevalt me goed. Hij rijdt vloeiend en relaxed met de automaat. De stoelen zijn confortabel en geven goede steun. Door de eco meter ga je jezelf een andere rijstijl aanmeten. Het geluid binnenin is rustig als je rijdt. Het is even wennen dat je soms zo weinig hoort. In de stad rijdt je hele stukken electrisch, bij vermogen hoor je de motor erbij komen maar dat gaat mooi en vloeiend. Over het gebruik kan ik nog niet veel zeggen? Als ik voor de tweede keer moet tanken weet ik meer. Tot nu toe een fijne auto.
  Rob uit wijchen.


Reageer

Share Tweet Share Share E-Mail