achtergrondafbeelding
Kia Niro in Nederland

11 reacties

 1. R.Geertsen schreef:

  hallo,
  Heb de Niro nu ruim 2 jaar. Het blijft een fijne auto. Je ziet hem ook meer in het straatbeeld . Vaak 3 of 4 per dag in mijn regio. Het verbruik is wat mij betreft goed. Gemiddeld 1:20 . Heb er al probleemloos 42000 km meegereden zonder problemen. Op vakantie naar italie met de vouwwagen ging prima. Hij mag 1300 kg trekken. Kortom het blijft een fijne auto.
  Rob uit Wijchen.

 2. Gerrit schreef:

  Sinds oktober 2019 in het bezit van de Kia Niro hybride. Een heel fijne en complete auto. Echter het benzine verbruik is extreem hoog. De fabriek geeft op als combinatieverbruik 3.8 tot 4.4 ltr.100km.
  Ik rijd volgens de boordcomputer tussen de 95 en 100% in de eco mode, maar mijn verbruik ligt tussen de 5.8 en 6.5 ltr. 100km. Bij dit verbruik had ik geen hybride hoeven aan te schaffen, Het schijnt zelfs zo te zijn dat na een update van de software het verbruik nog hoger wordt! Dus KIA doe hier iets aan!

 3. Thijs fonville schreef:

  Zeer fijne auto. Ik rij gemiddeld toch wel 1 op 20. In de buurt rij ik in de bebouwde kom ongeveer 1 op 22. Ik heb het nieuwe model reeds besteld de dynemite line.

 4. Chris schreef:

  Hoe rijd de KIA eigenlijk? Rijd hij wel alleen elektrisch tot een bepaalde snelheid? En wat is de actieradius elektrisch? Ik kan dat nergens vinden

 5. R. Geertsen schreef:

  Hallo,
  Ik heb er nu ruim 10.000km meegereden. Het hoogste verbruik was 1:15,7 en het zuinigst 1:20,7 dus daar ben ik wel tevreden over.
  Zeker als je je rijstijl wat aanpast kan je het verbruik verbeteren. Naar een stoplicht al eerder het gas los en als je afdaalt. In de koude periode is het gebruik wat hoger.
  Maar het blijft relaxt rijden vindt ik . Nu ben ik nog benieuwd wat de auto doet als de vouwwagen er achter hangt. Met pinksteren kan ik dat testen.
  Kortom ik ben nog tevreden met de Niro. Het is wel jammer dat er nu al een facelift is voor 2020. De looks zijn wat stoerder, kijk maar eens op internet.
  Rob uit Wijchen.

 6. B. Hoff schreef:

  De Kia Niro was een hele fijne zuinige auto en reed gedurende de winter maanden 2017/2018 1:18 en in de zomer 2018 1;20 gemiddeld totdat ik op 7 november 2018 een update liet uitvoeren.

  De auto reed ineens 1:15.8 en toen de temperaturen naar 0 C gingen werd dit 1:13.1. De elektrische ondersteuning begon pas als de accu”s vrijwel vol waren en dan vrij kort.

  Voor de update begon de elektrische ondersteuning bij 3/4 accuaanwijzing. De dealer kon niets bijzonders vinden en ook Kia Nederland gaf haar medewerking en is op de hoogte.

  Hopelijk kunnen de Koreaanse ingenieurs bij een volgende update dit euvel rechtzetten want mij is gebleken dat de Kia Niro ook bij omstreeks 0C 1:18 moet kunnen rijden bij een normaal

  rijpatroon.

 7. marco schreef:

  Heb mijn Niro nu 3 weken en met de eerste 400 km haalde ik een gemiddeld verbruik van 1 op 18.8 km

  Nu we alle vrienden en kennissen hebben gehad die doorgaans wat verder weg wonen en weer de wat kortere afstanden rijden, vliegt het verbruik ineens omhoog naar 1 op 8.5 km.

  Na de koude start verbruik ik dan op een traject van 6 km 1 liter op 7.5 km.

  Op de terugweg verbruik ik dan over dat zelfde traject 1 op 9.5 km, waarschijnlijk omdat de motor nog niet helemaal is terug afgekoeld.

  Ik rijdt dan zonder airco en op de driver only functie.

  Als dit dus mijn gemiddelde ritjes zijn op een dag, met hier en daar een keer een boodschapje erbij, had ik misschien beter weer voor een volledige benzine auto kunnen kiezen.

  Inmiddels contact gehad met de dealer, hij gaat mij terug bellen.

  Ben benieuwd !

 8. Martin schreef:

  Hallo
  Ik kan het verhaal van George Conradi onderstrepen.
  Bij koud weer gaat de Niro meer verbruiken dan een reguliere benzine auto uit dezelfde categorie.
  We hebben de sjoemel diesel gehad maar dit komt redelijk in de buurt

 9. Walter Jongmans schreef:

  Ik heb de kia niro executieve rijk uitgeruste auto de auto is van Oktober 2018 het verbruik is bij mij 1op16,7 kijk je dan naar de display dan staat daar dat ik voor 80% eco,19% normaal en 1%sportief.Ga ik nu van mijn woonplaats over de snelweg Dat is van Alblasserdam naar Rotterdam Beverwaard dan gebruikt hij iets meer bij een snelheid van 85km als dat ik binnen door gaat want dan neemt de elektromotor meer het werk over.Het is een hele fijne auto de eerste kia was een carens 2013 de tweede sportage2016 nieuwste model en nu de kia niro.Een paar probleempjes gehad met de twee eerste maar zonder mokken gelijk geholpen.Moet ik wel bekennen dat kia dealer PIET v/d LINDEN in Sliedrecht een echte TOP DEALER is.Een collega zit bij kia dealer DE BEER en is helemaal niet tevreden.
  Kortom ik kan deze auto echt aan raden.

 10. George Conradi schreef:

  Mijn Niro is een jaar oud. Nooit tevreden geweest over het verbruik. Gemiddeld 1 op 16.5. Bij normaal gebruik. De dealer kan mij niet verder helpen. Na een update ( 6 weken gelleden) op advies van Kia is het verbruik 1 op 13.5/1 op14!!! Weer staat de dealer machteloos.Kia doet ook geen moeite

 11. R. Geertsen schreef:

  hallo,
  Best vreemd dat er bij zo’n artikel nog geen reaktie staat. Je ziet de Niro best wel rijden.
  Ik kan me wel vinden in het verhaal hierboven. Sinds 3 weken rijdt ik in de niro dynamicline en het bevalt me goed. Hij rijdt vloeiend en relaxed met de automaat. De stoelen zijn confortabel en geven goede steun. Door de eco meter ga je jezelf een andere rijstijl aanmeten. Het geluid binnenin is rustig als je rijdt. Het is even wennen dat je soms zo weinig hoort. In de stad rijdt je hele stukken electrisch, bij vermogen hoor je de motor erbij komen maar dat gaat mooi en vloeiend. Over het gebruik kan ik nog niet veel zeggen? Als ik voor de tweede keer moet tanken weet ik meer. Tot nu toe een fijne auto.
  Rob uit wijchen.


Reageer

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
 • Klantbeoordeling 8,2
 • Altijd BOVAG Garantie
 • 10.500 aangesloten BOVAG garages
 • Heldere All-in prijzen