achtergrondafbeelding

Deze elektrische Mercedes-Benz staat in Parijs

28 sep 2016, 8:43  •  Autonieuws  •  Door
AutoRAI.nl AutoRAI.nl logo

Mercedes-Benz schuit het niet onder stoelen of banken: op de Autosalon van Parijs (1 tot en met 16 oktober) toont het merk een elektrisch studiemodel.

“Are you ready? The time has come to flip the switch and shape the mobility of tomorrow. The future begins in Paris.” Met deze tekst wil Mercedes-Benz het publiek lekker maken. Details ontbreken nog, maar de elektrische SUV zou een bereik van 500 kilometer hebben volgens eerdere (onbevestigde) berichten.

Mercedes-Benz wilt de elektrische modellen als apart submerk verkopen. De nieuwe naam van het submerk is niet bekend, maar in de wandelgangen wordt gesproken over EQ. De autobouwer kent al AMG en Maybach als variant. De fabrikant heeft een omvangrijk elektrische offensief aangekondigd komende jaren.

Mercedes-Benz neemt komende jaren 2 elektrische SUV’s en 2 elektrische sedans in productie. De Duitsers verwachten dat de nieuwe lijn binnen 5 tot 10 jaar winstgevend is. Er wordt zo’n 7 miljard euro in de technologie geïnvesteerd. In 2017 zal Mercedes-Benz in Bremen een elektrische GLC produceren met zowel branstofceltechniek als een accupakket.

Nog geen reacties


Reageer

Share Tweet Share Share E-Mail