achtergrondafbeelding
Power Swap

5 reacties

 1. Colonne Ronald schreef:

  Voor mensen die hun auto niet thuis kunnen opladen (de meesten dus) is dit een oplossing ,
  zeker met de nieuwe accutechnologie die er zit aan te komen zal je met
  een kleinere accu met een grotere energiedichtheid ver genoeg geraken.
  En je zal er altijd een kunnen omwisselen op andere plaatsen, Goed idee !

 2. jjw van de sande schreef:

  Echt een goed idee! En ik dacht nog wel het ei van Columbus te hebben gevonden haha. Anyway bij het SWAP station betaal je dan een x bedrag en daarna wissel je (een deel) van de accu om. Hierdoor kun je dan weer thuiskomen om de rest volledig te kunnen opladen. Dit word de toekomst!

  Ik geloof er wel in en ben fan!

 3. Bernadette schreef:

  Ik vind het een fantastisch idee! In plaats van hele straten vol te zetten met (lelijke en heel dure) laadpalen, hup langs de benzinepomp (waar we toch al aan gewend zijn) accu wisselen en wegrijden maar weer. Geen verlies van banen, als het omwisselen door mensen (in plaats van robots) gedaan wordt. En een mooie stok achter de deur om accu’s universeel te maken. Dit moest ook vanuit de politiek gebeuren met opladers van mobiele telefoons, die eerst ook allemaal anders waren. Maar zodra dit op gelost is, een goede start. En dan zou je nog 3 categorieën kunnen maken, voor de snobs onder ons. Een basis accu, een luxe accu en een superluxe ofzo. Net als 3 soorten brandstof.

 4. Marc Derksen schreef:

  Ik geloof totaal niet in dit concept. Bij een Tesla loopt het accupakket over de gehele bodem en dit zal gelden voor alle auto’s die vanaf de grond af aan als elektrische auto worden ontworpen. Of moet dit een soort extra noodaccu worden van 20-30kWh? Ze kunnen beter hun tijd investeren in snel laadtechnologie.

 5. Arjaan Peree schreef:

  Niet helemaal nieuw, dit idee. Better Place was een bedrijf die hetzelfde wilde doen en zelf al ergens een wisselstation had gebouwd. In Israel geloof ik. De Renault Fluence Z.E heeft een verwisselbare batterij.
  Dat het ooit een keer mislukt is zegt niet dat het een slecht idee is. Je zou kunnen zeggen dat Better Place te vroeg was. De infrastructuur was te duur er waren nog te weinig auto’s.


Reageer

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
 • Klantbeoordeling 8,2
 • Altijd BOVAG Garantie
 • 10.500 aangesloten BOVAG garages
 • Heldere All-in prijzen