achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bmw 2 serie active tourer

De komst van BMW 2 Serie Active Tourer zorgde in 2014 voor een kleine cultuurschok. Een rijdersmerk als BMW komt met een MPV en het model was ook nog eens voorwielaangedreven… Dat is voor het eerst in de geschiedenis van het merk. Inmiddels zijn we echter alweer jaren verder en heeft de auto zich bewezen als een fijn rijdende gezinswagen die zijn plek naast de concurrentie heeft weten in te nemen.

Vijf- of zevenzitter
De vijfzits Active Tourer kreeg in 2015 versterking van de Gran Tourer. Een iets verlengde versie, die daardoor plaats biedt aan zeven inzittenden. Bij de Active en Gran Tourer zijn de motoren dwarsgeplaatst, waar deze bij bijna alle andere BMW-modellen in de lengterichting zijn gemonteerd.

Tweede generatie
Ondanks de in het algemeen teruglopende vraag naar MPV's, kwam BMW eind 2021/begin 2022 gewoon met een tweede generatie 2 Serie Active Tourer. Een nieuwe zevenzits Grand Tourer is op moment van schrijven nog niet onthuld en de komst daarvan is ook wat onzeker. Zeker voor een zevenzitter heeft de klant tegenwoordig namelijk liever een SUV-model.

Bmw 2 serie active tourer generaties