achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bmw 7 serie

Samen met de 3 en 5 Serie is de 7 Serie een van BMW’s oudste modellen wat de typenaam betreft. De eerste 7 Serie stamt namelijk al weer uit 1977. We spoelen door in de tijd en komen uit in 2022, het jaar waarin BMW de zevende generatie op de markt brengt. Net als bij voorgaande modellen zit de auto vol met de nieuwste technologie die het merk kan bieden.

Theaterscherm
Zo is de 7 Serie in redelijke mate autonoom rijdend. De BMW 7 Serie kan volledig zelfstandig in- en uitparkeren. De cruise control is zodanig uitgebreid dat deze zelf de snelheid aan kan passen als de plaatselijke snelheidslimiet wijzigt. Verder kan de 7 Serie zichzelf binnen een rijstrook houden en waarschuwen voor aanrijden van achteren of opzij. Verdere opvallende uitrusting zijn gebarenbediening voor het infotainment en een optioneel theaterscherm om de passagiers achterin te vermaken.

BMW i7
Voor de zesde generatie BMW 7 Serie werd al gebruikgemaakt van de technologie van BMW’s i-modellen. Dat was dan wel voor de toepassing van koolstofvezel in het chassis, want wat de aandrijving betreft kwam de zesde generatie BMW 7 Serie niet verder dan een plug-in hybride aandrijflijn. Bij de zevende generatie is dat wel anders. De BMW 7 Serie is er weer als plug-in hybride, maar daarnaast is er ook een volledig elektrische variant. Die wordt als BMW i7 min of meer als afzonderlijk model gepositioneerd.

Bmw 7 serie generaties