achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bmw 3 serie

De BMW 3 Serie is een succesformule die zijn oorsprong vindt in 1975, of zelfs in 1966 als men de 02-serie meerekent. Van een tweedeurs coupé is de auto al snel uitgegroeid tot een sedan (of GT of stationwagen, de Touring) waarin zowel een zakenman als sportieve rijder zich goed kan vinden. De Coupé- en Cabrio-versies zijn sinds de zesde generatie afgesplitst in de BMW 4 Serie.

Vele varianten
De huidige 3 Serie werd eind 2018 gepresenteerd en is net als zijn voorganger weer in vele uitvoeringen te koop. Van uitvoeringen speciaal gericht op de zakelijke rijder tot de sportieve M3. Er is nu zelfs een BMW M3 Touring. De introductie daarvan viel min of meer samen met de facelift voor de BMW 3 Serie in 2022.

Concurrentie
De BMW 3 Serie bevindt zich in het druk bevochten D-segment, waarin hij het op moet nemen tegen auto’s als de Audi A4 en Mercedes-Benz C-Klasse. In verkoopaantallen weet de 3 Serie deze tot nu toe achter zich te houden en het zal zich uitwijzen of de nieuwe zevende generatie 3 Serie dit ook gaat lukken.

Bmw 3 serie generaties