achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bmw I8

In 2014 werd het modellenaanbod van BMW’s submerk i uitgebreid met de i8: een plug-in hybride sportwagen. Tegenwoordig is dat niet eens zo bijzonder meer, bij introductie zeker wel. De i8 heeft vierwielaandrijving. De driecilinder verbrandingsmotor drijft de achterwielen aan, de elektromotor de voorwielen.

Volledig elektrisch
De i8 mag dan een plug-in hybride zijn, de auto heeft ook een rijmodus waarin de auto volledig elektrisch kan rijden. Als de accu helemaal leeg is, wordt de auto alleen door de benzinemotor aangedreven.

Roadster
Na geruchten en lang wachten was het in 2017 dan zo ver: samen met een subtiele facelift verscheen eindelijk de open Roadster-versie. De Roadster heeft net als de coupé een chassis van met koolstofvezel versterkt kunststof en bij de Roadster is ook het voorruitframe daarvan gemaakt. De softtop kan tot 50 km/h in 15 seconden worden geopend of gesloten.

Productiestop
De BMW i8 heeft het tot halverwege 2020 uitgehouden. Toen kwam het model aan het einde van zijn levenscyclus. Een directe opvolger komt er niet, maar het aanbod van deels en volledig elektrische BMW-modellen wordt natuurlijk wel veel verder uitgebreid.

Bmw I8 generaties