achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bmw Ix

In 2021 werd het volledig elektrische modellenaanbod van BMW verder uitgebreid met de iX. De auto werd in 2018 voorafgegaan door de conceptcar Vision iNext. Zoals die naam al een beetje suggereert is de BMW iX het vlaggenschip van BMW als het gaat om technologieën voor toekomstige modellen. Daaronder valt ook de volledig elektrische aandrijflijn. Qua afmetingen is de BMW iX vergelijkbaar met de BMW X5.

Actieradius van 630 km
De auto heeft weliswaar forse afmetingen, maar er is veel aandacht bestaat aan aerodynamica, gewichtsbesparing en efficiëntie van de aandrijflijn. Het resultaat is een indrukwekkende actieradius van 630 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Dankzij snelladen met tot 200 kW is het mogelijk om in tien minuten meer dan 100 km actieradius bij te laden.

Curved Display
Als technologisch vlaggenschip is de BMW iX als een van de eerste BMW-modellen voorzien van het BMW Curved Display, een gebogen beeldscherm dat een groot deel van het dashboard beslaat. De BMW iX biedt het nieuwste van het nieuwste op gebied van connectiviteit en infotainment. Om dat allemaal aan te kunnen heeft de boordcomputer liefst twintig keer zo veel rekenkracht als voorgaande BMW-modellen.

Bmw Ix generaties