achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bmw X2

Gaatjes opvullen in het modellenaanbod is iets dat je wel aan de Duitse merken kunt overlaten. In 2016 maakten we kennis met de BMW Concept X2, een voorbode van een volledig nieuw SUV-achtig model voor tussen de BMW X1 en BMW X3. Hoewel de BMW X2 opvallend genoeg wel iets kleiner is dan de BMW X1 en daarmee ook een SUV-alternatief voor de BMW 1 Serie. In 2017 werd de conceptcar vrijwel ongewijzigd in productie genomen.

Twee, drie en vier
Deze eerste generatie BMW X2 deelt zijn platform met de BMW X1 en MINI Countryman, wat betekent dat de auto in principe voorwielaandrijving en een driecilindermotor heeft. Viercilindermotoren en vierwielaandrijving stonden natuurlijk wel op de optielijst. De driecilinder heeft een inhoud van 1,5 liter en levert een vermogen van 138 pk. De krachtigste ‘gewone’ motor is zowel voor benzine als diesel een 2,0-liter viercilinder met 228 pk. Een volbloed M-uitvoering is er niet van de X2, maar een M35i staat wel in de prijslijst. Dan levert diezelfde viercilindermotor ineens 302 pk.

Tweede generatie BMW X2
In 2023 presenteerde BMW de tweede modelgeneratie van de BMW X2. Nog meer dan de eerste generatie vult de nieuwe BMW X2 het gat tussen de BMW X1 en BMW X3. Waar de eerste generatie nog redelijk op zichzelf stond, is de tweede modelgeneratie vooral een soort vierdeurs coupéversie van de reguliere BMW X1. De BMW X2 deelt opnieuw zijn techniek met de BMW X1, maar ook wederom met de (later geïntroduceerde) nieuwe MINI Countryman en een aantal andere relatief compacte modellen uit de BMW Group.

BMW X2 voor het eerst elektrisch
Het motorenaanbod van de tweede generatie BMW X2 bestaat wederom uit bekende sDrive- en xDrive-varianten, aangevuld met een BMW X2 M35i als sportief topmodel. Een primeur is echter dat de tweede generatie BMW X2 ook leverbaar is met volledig elektrische aandrijflijn. Deze aandrijflijn komt uiteraard overeen met het aanbod van de BMW X1 (en de genoemde MINI Countryman).

Bmw X2 generaties