achtergrondafbeelding

Autozoeker

Bmw Ix3

BMW leverde al een tijdje een volledig elektrische uitvoering van de BMW i3. Net als de BMW i8 is de i3 vanaf het begin ontwikkeld als (deels) elektrisch aangedreven auto. In 2020 introduceerde BMW een nieuw volledig elektrisch i-model: de iX3. Een verschil met de eerdere modellen is dat de iX3 een volledig elektrisch aangedreven versie is van een regulier productiemodel: de X3.

Grote actieradius
De BMW iX3 is voor een groot deel gelijk aan de reguliere X3. Het grootste verschil is de volledig elektrische aandrijflijn. Die heeft een vermogen van 286 pk en laat de auto in 6,8 seconden naar de 100 km/u sprinten. Belangrijker in de praktijk: de actieradius bedraagt maar liefst 460 kilometer volgens de nieuwe WLTP-cyclus.

Rijk uitgerust
Een ander verschil met de reguliere BMW X3 is dat de iX3 standaard extra rijk is uitgerust. Vrijwel alle leverbare uitrusting is bij de iX3 standaard, je hoeft eigenlijk alleen de velgen en carrosseriekleur nog te kiezen. Verder is de bagageruimte met een inhoud van 510 liter nauwelijks kleiner dan bij de reguliere X3, terwijl het batterijpakket voor een lager zwaartepunt van de auto.

Bmw Ix3 generaties