achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mercedes benz E klasse

Voorgangers meegerekend gaat de geschiedenis van de E-Klasse terug tot 1953. Daarmee is het van de huidige modellen het type met de langste historie, hoewel het weinig scheelt met de S-Klasse. In 1953 zag de W120 ‘Ponton’ het levenslicht. Dat model werd opgevolgd door andere nog altijd populaire klassiekers als de W110 ‘Heckflosse’, W114 en W123.

Klassensysteem
Het eerste model dat de huidige E-Klasse-aanduiding droeg was de W124 uit 1986, die bij de tussentijdse facelift in 1993 werd omgedoopt. Mercedes-Benz stapte toen over van het oude typenaamsysteem met motorvariant plus letteraanduiding (bijvoorbeeld 250 D) naar de huidige Klassen-aanduiding.

Technologie
Inmiddels is de E-Klasse geëvolueerd tot de vijfde generatie, de W213 die we sinds 2016 kennen. De auto is meer dan ooit de grotere/kleinere versie van de eerder geïntroduceerde C- en S-Klassen en daarmee wordt definitief afscheid genomen van de relatief hoekige ‘oude’ designtaal van het merk. Ook onderhuids is ‘de E’ een kleine S-Klasse: na dat model heeft de E-Klasse de meest geavanceerde technologie van het merk aan boord.

Mercedes benz E klasse generaties