achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mercedes benz Eqc

Met de EQC trapt Mercedes-Benz het nieuwe volledig elektrische EQ-label af. Lees hier alles over de eerste volledig elektrische productieauto van het merk, die media 2019 leverbaar zal zijn. De Mercedes-Benz EQC kan qua positionering gezien worden als het volledig elektrisch aangedreven alternatief voor de GLC-Klasse. Afgezien van de aandrijftechniek delen beide auto’s zelfs hun basis.

De techniek
Wat die aandrijftechniek betreft: de EQC wordt aangedreven door twee elektromotoren met een systeemvermogen van 402 pk. De ene motor drijft de vooras aan, de ander de achteras, waarmee de EQC vierwielaandrijving heeft. De topsnelheid is gelimiteerd op ‘slechts’ 180 km/h. De 100 km/h is daarentegen in 4,9 seconden bereikt. In de praktijk zal de auto zo’n 375 kilometer ver kunnen komen op een volle acculading.

Het EQ-label
De EQC is dus het eerste model dat onderdeel is van de nieuwe EQ-lijn met volledig elektrische modellen. De komende jaren zal dit aanbod uiteraard nog verder worden uitgebreid. Het eerstvolgende model is waarschijnlijk een elektrisch alternatief voor de A-Klasse, de EQA, die we in 2017 al als conceptversie zagen. Uiteindelijk moet het EQ-label ten minste tien modellen gaan omvatten.

Mercedes benz Eqc generaties