achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mercedes benz Eqs

Voor het grote elektrificatieplan van Mercedes-Benz richtte het merk in 2016 het EQ-label op, waaronder alle volledig elektrische modellen op de markt zullen komen. De typeaanduiding van deze modellen begint met EQ-, zodat ze zich extra onderscheiden van het overige modellenaanbod. De laatste letter van de typeaanduiding geeft het niveau van het model aan. In 2021 verscheen de productieversie van de Mercedes-Benz EQS op de markt. Inderdaad: het volledig elektrische alternatief voor de S-Klasse.

Nieuw, eigen platform
De EQS is het vijfde model dat onder het EQ-label wordt geïntroduceerd, maar pas het eerste model dat wordt gebouwd op een volledig nieuw platform dat speciaal voor de elektrische modellenserie is ontwikkeld. Net als de reguliere S-Klasse zit het model ook vol met de nieuwste technologieën. Bijvoorbeeld het (optionele) MBUX Hyperscreen, een digitaal instrumenten-, infotainment- en bedieningspaneel dat zich over het gehele dashboard uitstrekt. Natuurlijk heeft de auto ook de nieuwste veiligheids- en assistentiesystemen aan boord.

Eerste elektrische AMG
Zoals gebruikelijk zijn er verschillende aandrijflijnen leverbaar. ‘Instapmodel’ EQS 450+ is met een vermogen van 245 kW (333 pk) al niet verkeerd, maar het grootste nieuws is het topmodel: de AMG EQS 53 4Matic+. Die heeft een vermogen van liefst 484 tot 560 kW (659 tot 762 pk) en is bovendien het allereerste volledig elektrische AMG-model. Het koppel bedraagt een stevige 949 Nm, de 100 km/u is bij de krachtigste versie in 3,4 seconden bereikt en de topsnelheid ligt op 220 km/u.

Mercedes benz Eqs generaties