achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mercedes benz Eqa

Het EQ-label voor de volledig elektrische modellen van Mercedes-Benz krijgt steeds meer invulling. In 2021 werd het aanbod aan de onderkant aangevuld met de introductie van de EQA. Dat is vrijwel letterlijk de volledig elektrische uitvoering van de GLA, maar het model krijgt wel de uiterlijke kenmerken van EQ mee. Dat zijn onder meer de met de grille verbonden koplampen en de achterlichten die over de hele breedte doorlopen.

Specificaties
Zoals gebruikelijk is de EQA leverbaar in verschillende vermogensvarianten. De sterkste daarvan is vooralsnog de EQA 350 met een systeemvermogen van 215 kW (292 pk). De EQA is altijd voorzien van een 66,5 kWh lithium-ion-batterij met een maximum laadcapaciteit van 100 kW. De topsnelheid van de modellen is afgeregeld op 160 km/u en daar staat een actieradius tegenover van 430 kilometer (voor de EQA 350, WLTP).

Actieradius en opladen
Een versie die 500 kilometer ver komt zit in de pijplijn. Volledig opladen duurt aan een wallbox of bij een openbaar laadstation een kleine zes uur en de EQA is ook geschikt voor snelladen. Handig: de Electric Intelligence-functie van het standaard navigatiesysteem wijst op ieder gewenst moment de weg naar het dichtstbijzijnde laadstation.

Mercedes benz Eqa generaties