achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mercedes benz Amg gt 4 door coupe

De Mercedes-AMG GT verscheen in 2014 als de opvolger van de SLS AMG. De GT volgt de SLS vooral op als het sportieve topmodel van het merk en in mindere mate in directe zin. Waar de SLS een echte supercar was, bevindt de AMG GT zich een niveau lager, met auto’s als de Porsche 911 en Jaguar F-Type als meest directe concurrenten.

Lewis Hamilton
Zoals de merkaanduiding Mercedes-AMG al aangeeft heeft AMG veel met de auto te maken. Sterker nog, nadat de SLS AMG de eerste was, is de GT het tweede model dat volledig door AMG is ontworpen en ontwikkeld. Formule 1-coureur Lewis Hamilton hielp bij deze ontwikkeling.

Roadster en 4 Door Coupé
De AMG GT is leverbaar in de uitvoeringen GT, GT S, GT C en sinds 2017 ook als GT R. In dat jaar verscheen ook de open Roadster. In 2018 werd het modellenaanbod verder uitgebreid met de GT 4 Door Coupé, zoals de naam al aangeeft een vierdeurs coupéversie van de auto. De auto deelt uiteraard veel van de techniek met de AMG GT, maar heeft ook mildere uitvoeringen en kan mede daardoor ook als model op zich worden gezien.

Mercedes benz Amg gt 4 door coupe generaties