achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mercedes benz C klasse estate

De eerste generatie Mercedes-Benz C-Klasse kwam in 1993 op de markt. Het model was de opvolger van de W201. De interne modelaanduiding telde zelfs direct door, want de eerste generatie Mercedes-Benz C-Klasse staat ook wel bekend als de W202. Tot de komst van de A-Klasse in 1997 gold de Mercedes-Benz C-Klasse als het instapmodel voor het merk. Zowel de populariteit als de kwaliteit van de Mercedes-Benz C-Klasse blijken tot op de dag van vandaag. Nog altijd duikt de Mercedes-Benz C-Klasse op in het dagelijkse straatbeeld. Inmiddels zijn we sinds 2021 alweer bij de vijfde modelgeneratie, die intern wordt aangeduid als de Mercedes-Benz W206.

Mercedes-Benz C-Klasse is zakelijk sportief>
Vanaf het begin is de Mercedes-Benz C-Klasse een veelzijdige modellijn, die verschillende klantengroepen weet aan te spreken. Van de zakelijke rijder die vooral een representatieve en comfortabele auto wil tot de liefhebber die zoekt naar sportieve luxe. Het uitvoeringenaanbod loopt dan ook van zuinige diesels en tegenwoordig ook hybrides tot krachtige AMG-modellen. Ook het aanbod aan carrosserievarianten is breed, met sedans, stationwagens, coupés en cabriolets. Er zijn uitrustingsniveaus die vooral zijn gericht op de zakelijk rijder, zoals de Business Editions, maar tegenwoordig is er zelfs ook een All-Terrain-uitvoering met offroad-aankleding.

Mercedes-Benz C-Klasse als plug-in hybrid>
Sinds 2015 zijn in de prijslijst ook plug-in hybride-modellen te vinden, leverbaar voor zowel de sedan als de Estate. De plug-in hybride aandrijflijn helpt natuurlijk vooral om het benzineverbruik terug te dringen, maar indien gewenst kan de nieuwste versie liefst ruim 100 kilometer volledig elektrisch afleggen (WLTP). Een bijzondere uitvoering is de Mercedes-AMG C 63 S E Performance, een plug-in hybridemodel van Mercedes-AMG. In theorie biedt dit model de aantrekkelijke combinatie van sportieve topprestaties en toch een beperkt brandstofverbruik. De lage WLTP-emissie maakt hem bovendien relatief voordelig in Nederland, doordat er minder bpm betaald hoeft te worden.

Mercedes benz C klasse estate generaties