achtergrondafbeelding

Autozoeker

Opel Mokka

In 2012 presenteerde Opel de Mokka. De auto valt tussen de later geïntroduceerde Crossland X en grotere Grandland X in. De typenaam Mokka was bij introductie goed voor enkele grappen en verwijst naar de gelijknamige koffieboon. In Noord-Amerika en China werd de auto verkocht als Buick Encore. Een technische tweelingbroer van de auto is de Chevrolet Trax, die alleen de eerste jaren in Europa geleverd werd.

Helemaal anders
In 2020 kwam de tweede generatie op de markt. Omdat Opel inmiddels niet meer bij General Motors hoort, maar bij de Franse PSA Group, deelt de Mokka nu zijn technische basis met de Peugeot 2008 en de hatchbacks Opel Corsa en Peugeot 208. Ook is de Mokka het eerste model met het Opel Vizor: de zwarte balk aan de voorzijde. Dit stijlkenmerk is het nieuwe familiegezicht en zal op meer Opel-modellen terugkomen.

Volledig elektrisch
Een belangrijke nieuwe uitvoering is de Mokka-e, een volledig elektrische variant van de auto. Met een actieradius van ruim 300 kilometer mengt Opel zich daarmee in de steeds belangrijkere markt van elektrische auto's. Ook de Mokka-e is technisch vrijwel gelijk aan de Corsa-e en de Peugeots e-208 en e-2008.

Opel Mokka generaties