achtergrondafbeelding

Autozoeker

Opel Corsa

De Corsa-lijn stamt al weer uit 1982. De auto begon als een stadsautootje in wat tegenwoordig het A-segment zou zijn, maar is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige compacte auto bovenaan het B-segment. De auto wordt tegenwoordig geleverd als drie- of vijfdeurs hatchback en buiten Nederland staat er ook nog een besteluitvoering in de prijslijst.

Het vorige model
Het in 2014 geïntroduceerde vorige model zag er bijdetijds uit, maar was onderhuids nog vrijwel hetzelfde als de generatie die in 2006 op de markt kwam. In dat opzicht is het niet vreemd dat de opvolger, de huidige generatie, al in 2019 het stokje overnam. Een andere reden van de snelle opvolging is de overname van Opel door PSA. De huidige Corsa heeft dan ook geen GM-techniek meer, maar is onderhuids vrijwel gelijk aan de nieuwe Peugeot 208.

Motoren
Mede dankzij ons belastingklimaat ging de laatste sportieve GSi-versie helaas aan ons land voorbij, maar de Corsa is wel leverbaar met allerlei andere motorisaties. Van een zuinige driecilinder turbo met 75 pk tot een krachtige versie met 130 pk. Daarnaast is er een dieselmotor en volledig nieuw is een volledig elektrisch aangedreven variant.

Opel Corsa generaties