achtergrondafbeelding

Autozoeker

Opel Corsa

De Corsa-lijn stamt alweer uit 1982. De auto begon als een stadsautootje in wat tegenwoordig het A-segment zou zijn. Opel stapte relatief laat in het segment, maar zette er wel een succesvol model neer. De Opel Corsa was en is een van Opels meest populaire modellen. De auto was betaalbaar, betrouwbaar en leverbaar in uiteenlopende uitvoeringen. Van zuinige varianten tot de sportieve GSi. Naast de hatchback was ook een sedanversie leverbaar.

Opel Corsa is opgeklommen
In de loop der jaren heeft de Corsa verschillende generaties doorgemaakt, waarbij elk nieuw model verbeteringen in technologie, veiligheid en efficiëntie introduceerde. Daarbij is de Opel Corsa langzaam opgeklommen van het A-segment naar een volwaardige speler in het B-segment. De Opel Corsa heeft zich ook bewezen op gebied van betrouwbaarheid, want op de Corsa A na zijn alle modelgeneraties nog altijd onderdeel van het straatbeeld.

Opel Corsa wordt tweeling
De huidige modelgeneratie is alweer de zesde. De Opel Corsa blijft een compacte hatchback, maar is er alleen nog als vijfdeurs. Onderhuids is voor het eerst volledig afscheid genomen van General Motors-techniek, een logisch gevolgd van de overname van Opel door PSA (inmiddels Stellantis). Onderhuids is de Opel Corsa vrijwel gelijk aan de nieuwe Peugeot 208.

Motoren Opel Corsa
Ook een sportuitvoering is niet meer in het aanbod van de Opel Corsa te vinden, maar wel zijn er diverse andere motorvarianten. Van een zuinige driecilinder turbo met 75 pk tot een krachtige versie met 130 pk. Tot de facelift in 2023 was er zelfs nog altijd een dieselvariant in het aanbod te vinden. Belangrijker voor Nederland is de introductie van een volledig elektrische aangedreven model, de Opel Corsa-e. In 2023 onderging de Opel Corsa zoals gezegd een facelift, waarbij de auto het inmiddels bekende Opel Vizor-familiegezicht kreeg aangemeten. De Opel Corsa-e heet voortaan Opel Corsa Electric.

Opel Corsa generaties