achtergrondafbeelding

Autozoeker

Opel Ampera e

Hoewel de naam anders doet vermoeden, heeft de Opel Ampera-e weinig te maken met de Ampera die van 2010 tot en met 2015 van de band liep. Waar dat een sedanachtige hybride met range extender was, is de huidige Ampera-e een compacte MPV met volledig elektrische aandrijving. De auto is eigenlijk een Chevrolet en wordt door dat merk in Noord-Amerika verkocht als de Bolt EV.

Elektrisch rijden bereikbaarder
De in 2017 geïntroduceerde Opel Ampera-e komt op een volle acculading zo’n 345 kilometer ver en maakt elektrisch rijden daarmee voor een groter publiek toegankelijk. De aanschafprijs blijft vrij fors in vergelijking met concurrerende modellen met verbrandingsmotor, maar aan de andere kant is de Ampera-e wel een van de meest betaalbare volledig elektrische auto’s op dit moment. Daarnaast blijft de aanschafprijs onder de 50.000 eurogrens voor het bijtellingsvoordeel voor de zakelijke rijder.

Ampera-e blijft leverbaar
Sinds 2018 is Opel geen onderdeel meer van General Motors, maar van de PSA Groep. Desondanks blijft Opel het model voorlopig ‘lenen’ van Chevrolet, dus de beschikbaarheid van de Ampera-e zit voorlopig wel goed. Sterker nog: doordat er extra exemplaren beschikbaar komen voor Nederland zal de levertijd verkort worden naar zes maanden.

Opel Ampera e generaties