achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mini Countryman

Van oorsprong werd de naam Countryman gedragen door de Austin Mini Countryman uit 1960. Samen met de Morris Mini Traveller was dat de stationwagenversie van de klassieke Mini, met kenmerkende details als de deels houten carrosserie en de klapdeurtjes achter. Dat model kwam in 2007 opnieuw tot leven als de eerste generatie van de moderne Mini Clubman.

Iets heel anders
De moderne Countryman uit 2010 is een auto van hele andere orde. Zodanig anders, dat de auto rondom de introductie voor enige discussies zorgde. Want een merk dat nota bene Mini heet, kan dat wel met een SUV-achtige komen? Klein is de Countryman allerminst, dus deze discussie kan nog wel even doorgaan. Feit blijft echter dat de Countryman voor de verkopen van het merk een goede zet bleek te zijn.

Plug-in hybrid
Reden genoeg om de auto in 2017 te laten evolueren tot een tweede generatie. Het basisconcept bleef hetzelfde, maar de auto is wel weer helemaal bij de tijd. De John Cooper Works-uitvoering is ook weer van de partij en aan de andere kant van het spectrum staat een nieuwe uitvoering: de plug-in hybride S E ALL4.

Mini Countryman generaties