achtergrondafbeelding

Autozoeker

Land rover Range rover evoque

In 2011 werd het modellenaanbod van Land Rover’s ‘submerk’ uitgebreid met de Evoque. Het (in enige mate) in samenwerking met Victoria Beckham ontwikkelde model moet een nieuwe doelgroep verleiden tot het kopen van een Range Rover. De auto is niet alleen een stuk kleiner en dus handzamer dan de ‘gewone’ Range Rover, maar vooral ook meer bescheiden.

Ook met open dak
Bij introductie was de auto leverbaar als vijf- en driedeurs, waarbij die laatste als Coupe door het leven gaat. In 2014 werd het model (zeer) subtiel gefacelift en in 2017 kwam er een nieuwe carrosserievariant bij. Sindsdien is de auto er namelijk ook als Convertible met softtop.

Offroad
Hoewel de kans klein is dat de beoogde doelgroep er gebruik van maakt, doet de Evoque zijn merknaam eer aan en kan hij dus ook in het terrein goed uit de voeten. Met onder andere een doorwaaddiepte van 50 cm verslaat hij in ieder geval zijn meest directe concurrenten. Ook is de auto standaard voorzien van het Land Rover Terrain Response-systeem.

Een nieuwe
Eind 2018 heeft Land Rover de tweede generatie van de auto gepresenteerd, die in 2019 op de markt kwam. De auto is een evolutie van het vorige model, strakgetrokken en weer helemaal in lijn met de overige modellen van het merk, in het bijzonder de ‘gewone’ Range Rover.

Land rover Range rover evoque generaties