achtergrondafbeelding

Autozoeker

Land rover Discovery sport

De Land Rover Discovery Sport is sinds 2014 de opvolger van de Freelander. Het nieuwe model wordt ten opzichte van de Freelander iets hoger gepositioneerd en opgenomen in de Discovery-lijn van het merk. Daarmee wordt ook de naam Discovery anders gebruikt dan voorheen. Net als Range Rover staat het voor een hele modellijn, die in het geval van de Discovery is gericht op ‘voertuigen voor de vrije tijd’. Lees: de meer alledaagse modellen ten opzichte van de luxe Range Rover-lijn en de Defender.

Toch nog Ford-roots?
De Discovery Sport deelt zijn technische basis met de Range Rover Evoque en Jaguar E-Pace. Een opvallend feitje is dat de samenwerking met Ford die Jaguar-Land Rover ooit had, nog steeds zijn sporen achterlaat. Het platform van dit trio is namelijk afgeleid van het Ford-platform waar onder andere de vorige Ford Mondeo en laatste Freelander op stonden. Wel is 90% van de onderdelen volledig opnieuw ontworpen om aan Land Rovers eisen te voldoen.

Ruimte
Dat de relatief compacte Discovery Sport toch een hoop ruimte te bieden heeft, blijkt wel uit de prijslijst. De auto kan namelijk ook als zevenzitter worden besteld. Dan gaat het echter wel om twee kleine extra stoeltjes achterin, bedoeld voor kinderen. Interessant voor de ondernemers: er is ook een grijskentekenversie. Zonder achterbank, maar met plaats voor twee europallets.

Land rover Discovery sport generaties