achtergrondafbeelding

Autozoeker

Audi E tron gt

Na de e-tron SUV-modellen was het bij Audi tijd voor een volledig elektrisch sedanachtig model. In 2018 was de e-tron GT Concept een eerste voorbode. Eind 2020 kwam de productieversie op de markt en dat bleek een vrijwel ongewijzigde versie. De Audi e-tron GT is qua formaat vergelijkbaar met de Audi A7, maar is ondanks de coupé-achtige daklijn een echte sedan. Verder heeft de GT alle bekende Audi-kenmerken, zoals de zeshoekige grille en over de breedte doorlopende achterlichten.

Grote overeenkomsten met Porsche Taycan
Technisch is de Audi e-tron GT voor een groot deel gelijk aan de Porsche Taycan. Beide auto’s delen hun platform en zo’n 40% van alle onderdelen komt overeen. Ook de Audi heeft twee elektromotoren, goed voor een vermogen van maximaal 440 kW (600 pk) voor de snelste uitvoering. Dat is de RS, die in 3,3 seconden de 100 km/h bereikt en doorgaat tot een topsnelheid van 250 km/h. Het 93.4 kWh lithium-ion-batterijpakket zorgt voor een actieradius van een nette 488 km (WLTP). Snelladen kan met tot 800 volt.

Superauto?
De prestaties van de ‘gewone’ e-tron GT zijn er nauwelijks minder om. Je zou het ‘superprestaties’ kunnen noemen. De conceptversie van de auto kreeg in ieder geval een rol in de superheldenfilm Avengers: Endgame. Aangezien de e-tron GT toen nog een conceptcar was, heeft Audi speciaal voor de film een extra prototype gebouwd.

Audi E tron gt generaties