achtergrondafbeelding

Autozoeker

Volkswagen Idbuzz

Volkswagen ID.Buzz: net even anders
De Volkswagen ID.Buzz is een verdere uitbreiding van de volledig elektrisch aangedreven ID-reeks, maar is toch net even anders dan de andere ID-modellen. Zo is het ’t eerste ID-model met een enigszins retro-achtig design, in plaats van (alleen maar) futuristisch. De Volkswagen ID.Buzz heeft meerdere verwijzingen naar het originele Volkswagen-busje uit de jaren ’50. Als productiemodel werd de ID.Buzz voorafgegaan door verschillende conceptcars. Dat begon met de Microbus uit 2001, waar de Volkswagen ID.Buzz nog steeds wel wat van weg heeft. Daarna volgden de volledig elektrische conceptcars Bulli (2011), BUDD-e (2016) en ID.BUZZ (2017). Die laatste is nu dus vrijwel ongewijzigd in productie gegaan.

Volkswagen ID.Buzz divers aanbod
De Volkswagen ID.Buzz is in feite het volledig elektrische alternatief voor de vrijwel gelijktijdig geïntroduceerde nieuwe Volkswagen Multivan. Net als veel andere busjes is de Volkswagen ID.Buzz leverbaar in personen- en besteluitvoering. Daarnaast zijn er twee lengtematen. Mogelijk wordt het aantal uitvoeringen op termijn nog verder uitgebreid. Bij introductie is de ID.Buzz leverbaar met 150 kW (204 pk) sterke elektromotor. Afhankelijk van de uitvoering bedraagt de actieradius ruim 400 kilometer.

Duurzaam en modern
Niet alleen met de volledig elektrische aandrijving wordt aan het milieu gedacht. Voor onder meer de stoelbekleding is bijvoorbeeld gebruikgemaakt van gerecyled materiaal. Lederen bekleding is er niet, ook niet optioneel. Verder is de Volkswagen ID.Buzz qua uitrusting helemaal bij de tijd. Voorin zijn grote displays te vinden voor de rij-informatie en het infotainment. Op gebied van veiligheids- en assistentiesystemen biedt de Volkswagen ID.Buzz alles dat je van een moderne auto verwacht. Eigenlijk zelfs iets meer, want een van de innovaties is Car2X-technologie. Daarmee kunnen voertuigen elkaar waarschuwen voor gevaren verderop op de route. Ook noemenswaardig is dat de Volkswagen ID.Buzz dankzij V2X-technologie ook gebruikt kan worden als stroomvoorziening voor bijvoorbeeld apparaten, of in geval van nood een ander elektrisch voertuig.

Volkswagen Idbuzz generaties