achtergrondafbeelding

Autozoeker

Skoda Citigo

In 2011 presenteerde de Volkswagen-groep een nieuwe serie stadsautootjes. In dat segment had het concern de laatste jaren enigszins een bijrol gespeeld, maar dat moest de nieuwe drieling gaan veranderen. Volkswagen en Skoda brachten de auto op de markt als respectievelijk de Up en Citigo, bij SEAT heet de auto Mii. De drie auto’s zijn vrijwel identiek, maar krijgen wel een merkeigen voorkant en achterlichten mee.

Succesnummer
Voor Skoda betekende de Citigo een entree in het populaire compacte segment, want nog niet eerder had het merk een dergelijk model in het portfolio. De nieuwe drieling bleek al snel succesvol: de modellen staan hoog in verkooplijstjes en in bijna elke straat staan er wel een paar.

Elektrisch
In navolging van de in 2013 geïntroduceerde Volkswagen e-Up zal begin 2020 ook een volledig elektrisch aangedreven variant van de Citigo op de markt verschijnen. Een bijna definitieve productieversie is al onthuld. Een tweede generatie van het stadstrio lijkt nog op zich te laten wachten, maar de modellen zijn ondanks hun relatief hoge leeftijd ook nog altijd populair.

Skoda Citigo generaties