achtergrondafbeelding

Autozoeker

Mercedes benz GLC

De GLC is het middenklasse SUV-model van Mercedes-Benz. De geschiedenis van het model gaat terug tot 2008, als voorganger GLK wordt geïntroduceerd. De auto komt dan op de markt als het compactere alternatief voor de GL, op het niveau van de C-Klasse sedan. De GLK viel op door zijn relatief vierkante vormgeving.

Naamswijziging
In 2015 was het tijd voor de tweede generatie. Als gevolg van de inmiddels ingevoerde nieuwe typeaanduidingen van Mercedes heet het model voortaan GLC, waarmee het nog nadrukkelijker het SUV-alternatief voor de C-Klasse is. Deze keer kreeg de auto een overwegend afgeronde vormgeving mee. Ook was er een nieuwe carrosserievariant: de GLC Coupé, een soort vijfdeurs coupévariant van de auto. In 2022 verscheen een nieuwe generatie GLC, een evolutie van het voorgaande model.

Alternatieve aandrijving
De GLC is ook leverbaar met alternatieve aandrijving ten opzichte van het conventionele benzine en diesel. Zo is er de F-Cell-variant, die naast de plug-inhybride aandrijflijn ook door waterstof wordt aangedreven. Dit model wordt vanwege de beperkte productiecapaciteit alleen in Duitsland en China geleverd. Wel bij ons in de showroom staat de gewone plug-inhybridevariant, de 300e.

Mercedes benz GLC generaties