achtergrondafbeelding

Autozoeker

Ford Kuga

In 2008 breidde Ford haar modellenaanbod uit met de Kuga, een compacte SUV op het platform van de Focus. Vanwege de meer premium positionering van het model stonden alleen de luxere uitvoeringen in de prijslijst. De naam Kuga is een verbastering van ‘cougar’, waarmee wordt verwezen naar de Mercury Cougar uit eerdere tijden.

Eén Ford
In 2012 was het tijd voor opvolging, die in 2013 ook naar Europa kwam. In het kader van de One Ford-strategie presenteerde men nu één model voor de VS en Europa. De nieuwe Kuga volgde in de VS de Escape op en nam ter plaatse ook diens naam over. De nieuwe Kuga/Escape had van zichzelf echter wel een vooral Europese uitstraling.

Hoofdstuk drie: hybride
In 2019 was het wederom tijd voor een wisseling van de wacht. De derde generatie is niet alleen technisch nog altijd op de Focus gebaseerd, maar ook qua uiterlijk is de auto nu wat dichter naar de Focus getrokken. Een verschil in de techniek is wel dat de Kuga alleen in hybride-uitvoeringen leverbaar zal zijn, van mild hybrid tot plug-in hybride. Sinds 2022 is de Ford Kuga zelfs alleen nog leverbaar als plug-in hybride.

Ford Kuga generaties